iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Κόλαφος για τον
Στέργιο Τσίρκα η
Αποκεντρωμένη Διοίκηση


Αίσθηση προκαλεί, ενώ πυροδοτεί και σοβαρές αυτοδιοικητικές εξελίξεις, σημερινό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με το οποίο εγκαλείται ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας για τη στάση του έως τώρα να αγνοεί τις επίσημες επιστολές της μείζονος μειοψηφίας και του επικεφαλής της Σπύρου Λιβαθινού.

Ερωτήματα ανακύπτουν για τη χρονική συγκυρία που εστάλη το έγγραφο της Αποκεντρωμένης, μόλις πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση της πρωτοσέλιδης συνέντευξης του Σπύρου Λιβαθινού στην εφημερίδα ''Δημότης'', στην οποία μάλιστα σε κάποιο σημείο κατήγγειλε τον επικεφαλής της Διοίκησης Σπυρίδωνα Κοκκινάκη.

Το επίμαχο απόσπασμα

''Η παραταξή μας έχει στείλει - και μάλιστα ως μείζων μειοψηφία - 35 επιστολές και δεν πήραμε ούτε σε μία απάντηση! Αυτό δείχνει την αλαζονική συμπεριφορά αλλά και τον τρόπο αντίληψης της άσκησης των καθηκόντων τους. Η δική μας υποχρέωση είναι να αναδεικνύουμε τα σφάλματα και τις παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής, να τα κάνουμε γνωστά στους δημότες, αλλά και να τα αναφέρουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάτι άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε. Μένει στους δημότες να αξιολογήσουν αυτά που καταγγέλλουμε. Σημειώστε ότι ο Συντονιστής Σπυρίδων Κοκκινάκης «κάνει πλάτες» στον κ. Τσίρκα. Έχετε ξανακούσει ποτέ σε όλο τον πλανήτη - ούτε στα αφρικανικά κρατίδια - θεσμικό δημόσιο λειτουργό να απαντάει σε επίσημη επιστολή (της «Συμμαχίας» το 2020) το μνημειώδες «δεν αποφασίσαμε... γιατί δεν αποφασίσαμε». Ο κ. Κοκκινάκης έγραψε ιστορία!».

Έρχεται λοιπόν σήμερα το έγγραφο - ''χαστούκι'' στον κ. Τσίρκα από την Αποκεντρωμένη με αριθμό πρωτοκόλλου 47172/09.03.2022 και ζητεί από τον Δήμαρχο να απαντήσει, εντός 20 ημερολογιακών ημερών και δώσει εξηγήσεις επαρκώς και τεκμηριωμένα στα αιτήματα και τις καταγγελίες του Σπύρου Λιβαθινού.

Από το ρεπορτάζ προκύπτουν δύο ενδεχόμενα που είναι στην κρίση του αναγνωστικού κοινού.

1) Είτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (δηλαδή ο επικεφαλής της κ. Κοκκινάκης ή κάποιος άλλος αρμόδιος) διάβασε τη συνέντευξη του κ. Λιβαθινού και αντιλήφθηκε ότι ''το ποτήρι ξεχείλισε'' και ο κ. Λιβαθινός έριξε τροχιοδεικτική βολή θα ''το πάει όσο ψηλότερα γίνεται'', οπότε ''τράβηξαν το αυτί'' του κ. Τσίρκα...

2) Είτε το έγγραφο είχε δρομολογηθεί από καιρό και συμπτωματικά εστάλη λίγο μετά τη συνέντευξη του επικεφαλής της ''Συμμαχίας''.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ''για τα μάτια'' να είναι η προτροπή - επίπληξη στον κ. Τσίρκα, το θέμα δεν ''μαζεύεται'' και ο δήμαρχος Μαραθώνα φαίνεται πως είναι ''με την πλάτη στον τοίχο''.

Να σημειώσουμε τη δημοσιογραφική παρατήρηση πως το έγγραφο υπογράφει ο αναπληρωτής προιστάμενος τμήματος Τ.Α. και Ν.Π. Οδυσσέας Ιωαννίδης με εντολή του κ. Κοκκινάκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

APOKENTROMENI_LIVATHINOS