iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Μαραθώνας Υπεγράφη
η σύμβαση για
την αποχέτευση


Υπεγράφη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, η Σύμβαση έναρξης των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων στο Δήμο Μαραθώνος, από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, κ. Αναστάσιο Τόσιο, και τους Εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας ΕΚΤΕΡ Α.Ε.- ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.– ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.– ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε., κκ. Γεώργιο Ρωμοσιό, Δημήτριο Κωνσταντινίδη, Αθανάσιο Σίψα και Γεώργιο Ντινόπουλο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων  του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Μανώλης Γραφάκος, και ο Δήμαρχος Μαραθώνος, κ. Στέργιος Τσίρκας. 

 

Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινάει άλλη μία εργολαβία, η ολοκλήρωση της οποίας θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της Ανατολικής Αττικής, θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης, πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και θα σταματήσει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά το έργο της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Μαραθώνος, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, εγκρίθηκε ως «Μεγάλο Έργο» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 3/5/2021, με την CCI2018GR16CFMP006 απόφασή της. 

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης του έργου ανέρχεται στα €56.063.812 προ ΦΠΑ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος. Προβλέπεται να κατασκευαστούν 178 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων σε Μαραθώνα, Άγιο Παντελεήμονα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι, Αγία Μαρίνα και Νέο Βουτζά, το οποίο θα συνδέεται με το πρότυπο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων που θα κατασκευαστεί παράλληλα στον Δήμο Μαραθώνος.