iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Η συγκινητική ανάρτηση
της Βάσως Κόλλια
για τη νέα γενιά


Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη πολιτική, κάποιος σπουδαίος πολιτικός της Ελλάδος με συμβούλευσε με αγάπη και σοφία ένα πράγμα: το έργο μου να αφορά όλους τους Έλληνες και όσο μπορεί και γίνεται να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο.
Ποιος να μου το έλεγε ότι σήμερα, μετά από 15 χρόνια που διετέλεσα Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς στο Υπουργείο Παιδείας, θα ερχόταν η μέρα που η ανηψιά μου θα είχε σαν εργασία από το σχολείο της, μια έκδοση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ένα παραμύθι που είχε γραφτεί στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο: «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι». Για ολόκληρη την εκστρατεία που κάναμε στην Ελλάδα είχαμε βραβευθεί για τις παρεμβάσεις μας και την πρωτοτυπία τους στη νεολαία.
Συγχωρέστε με για την συγκίνησή μου αλλά η εικόνα της ανηψιάς μου Έλενας να μελετάει και να συζητάει στο σχολείο με τους συμμαθητές της και την δασκάλα τους το έργο της θείας της με κατακλύζει απο συναισθήματα χαράς και περηφάνειας για εμένα και τους συνεργάτες μου. Σημαίνει ότι αφήσαμε μια καλή κληρονομιά στις επόμενες γενιές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη και πολυτιμότερη ανταμοιβή ενός πολιτικού.
Η Βάσω Κόλλια είναι Α' επιλαχούσα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ανατολική Αττική