iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Δίκη Αναγνωστόπουλου
''Δεν τον ένοιαζε
ούτε το παιδί του...''


Ως ένα πρόσωπο με ναρκισσιστική διαταραχή, με αίσθημα μεγαλείου, έλλειψη ενσυναίσθησης αλλά και «δυσανεξία» στην απόρριψη, «σκιαγράφησε» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, μάρτυρας ψυχίατρος και ψυχολόγος, καταθέτοντας σήμερα στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η ψυχίατρος Άλκηστης Ηγουμενάκη, που προτάθηκε ως μάρτυρας από την πολιτική αγωγή, με την έναρξη της κατάθεσής της στο δικαστήριο, τόνισε πως η κρίση της για το «προφίλ» του κατηγορούμενου βασίζεται στη δικογραφία.

«Για να γίνει διάγνωση πρέπει να εξετάσουμε τον κάθε άνθρωπο, αλλά για να σκιαγραφήσουμε το “προφίλ” μπορούμε να βασιστούμε και σε έγγραφα» κατέθεσε η μάρτυρας αναφερόμενη στη συνέχεια στον χαρακτήρα του κατηγορούμενου πιλότου, ο οποίος την παρακολουθούσε από το εδώλιο με μεγάλη προσοχή.

«Για τον κατηγορούμενο διαφαίνονται δυο ειδών διαταραχές προσωπικότητας. Διαφαίνεται ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή» επισήμανε η ψυχιατρός - ψυχολόγος για να προσθέσει: «Υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας. Αυτό έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Τα άτομα αυτά έχουν απόλυτη συνείδηση για το τι κάνουν και για το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Μας ξαφνιάζουν οι πράξεις τους πολλές φορές γιατί τα πρόσωπα αυτά έχουν μια φυσιολογική καθημερινότητα».

Συνεχίζοντας η μάρτυρας αναφέρθηκε στη διάγνωσή της για τον κατηγορούμενο παραθέτοντας τα στοιχεία που την οδήγησαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Η μάρτυρας εξήγησε: «Στη ναρκισσιστική διαταραχή έχουμε ένα αίσθημα μεγαλείου, έλλειψη ενσυναίσθησης. Φαίνεται από πολλά στοιχεία. Δολοφόνησε τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του χωρίς να σκεφτεί πόσο θα πονέσει το παιδί από την απώλεια αυτή. Άρα η έλλειψη ενσυναίσθησης αφορά και το παιδί. Η σκηνή που έβαλε το παιδί πάνω στο πτώμα είναι εικόνα που βλέπουμε σε πολέμους. Σε αυτή την ηλικία τα μωρά έχουν πάρα πολλά ερεθίσματα και φοβάμαι ότι θα έχει επιπτώσεις στο παιδί στο μέλλον. Μετά σκοτώνει τον σκύλο, ο οποίος δεν ανήκε μόνο στη μάνα αλλά και στο παιδί, είχαν μεγαλώσει μαζί. Δείτε μετά την κηδεία της Καρολάιν, πως φέρθηκε στη σοκαρισμένη μητέρα και μάλιστα ζήτησε και λεφτά για το φέρετρο... το πώς κρατούσε το παιδί στην κηδεία επί τέσσερις ώρες. Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται το μωρό, δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Ή ακόμη το πως αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν».