iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ασμάτογλου: Στα 2,80
ευρώ η βενζίνη το
καλοκαίρι στα νησιά!


Συνεχείς, έστω και μικρές, αυξητικές τάσεις στην τιμή της βενζίνης προβλέπει για το επόμενο διάστημα ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τον Ιούλιο η μέση τιμή της βενζίνης στα αστικά κέντρα να βρίσκεται στα 2,35 ευρώ ανά λίτρο και στα νησιά να φτάσει ακόμα και τα 2,80 ευρώ/λίτρο.

Ο κ. Ασμάτογλου κάνει λόγο για ξεκάθαρη κερδοσκοπία του διεθνούς παράγοντα στο χώρο της εμπορίας βενζίνης και σημειώνει ότι είναι μεγάλη πτώση της κατανάλωσης, η οποία φτάνει ακόμα και στο 30% τις Κυριακές.

Μείωση της κατανάλωσης και αύξηση των εξόδων έχουν ως συνέπεια να είναι ιδιαίτερα ορατό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σειρά λουκέτων σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα το επόμενο διάστημα. 

Κατά τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, με βάση τα σημερινά δεδομένα η τιμή της βενζίνης στα αστικά κέντρα τον Ιούλιο θα βρίσκεται στα 2,35 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2,70 ευρώ/λίτρο.

Η άνοδος της τιμής της βενζίνης σε δυσθεώρητα επίπεδα για την πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών, τους οδήγησε στο να περιορίσουν σημαντικά τη χρήση του αυτοκινήτου τους και όπου είναι εφικτό να να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Το καλοκαίρι η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί λίγο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα φτάσει στα επίπεδα που βρισκόμασταν τα καλοκαίρια προ των lockdown. Σε σχέση με τότε η μείωση της κατανάλωσης φέτος τους μήνες που παίρνει άδεια η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα βρίσκεται στο 25%», λέει ο κ. Ασμάτογλου.

 

Κατά τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής η μείωση της κατανάλωσης, το πλαφόν που επέβαλε το Υπουργείου Ανάπτυξης στο κέρδος των βενζινοπωλών και η τεράστια άνοδος στην τιμή του ρεύματος καθώς και στα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων καυσίμων, θα οδηγήσουν σε σειρά λουκέτων. Μπορεί ακόμα να μην έχουν κλείσει κάποιες επιχειρήσεις, όμως, κατά τον κ. Ασμάτογλου, αυτό θεωρείται βέβαιο για το επόμενο διάστημα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.