iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Αρχίζει η
Ανθοκομική έκθεση
Κηφισιάς


Για άλλη μία χρονιά, το ιστορικό Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημ. Ζωμόπουλος» υποδέχεται τη μεγαλύτερη γιορτή λουλουδιών και φυτών.

Εβδομήντα παραγωγοί και εκθέτες, περισσότερα από δύο χιλιάδες είδη φυτών και λουλουδιών σε είκοσι στρέμματα για δέκα εννέα ημέρες. Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς προσφέρει μια συνολική εμπειρία για τη σχέση των ανθρώπων με τη φύση, έχοντας εξειδικευμένους γεωπόνους με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο μας  ή το μπαλκόνι μας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης για σχολεία με τίτλο «Αλλάζω αλλά ζω» με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή, αλλά και το εκθεσιακό τμήμα όπου ένδεκα αρχιτέκτονες τοπίου έχουν σχεδιάσει ισάριθμους κήπους ευεξίας, οι οποίοι χαρίζουν ομορφιά και αρμονία με τη φύση.

Ήδη από το 2015 και σε ετήσια βάση, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς σχεδιάζει και υλοποιεί ένα θεματικό πάρκο με σκοπό την ανάπτυξη σε μεγαλύτερο βαθμό της «κουλτούρας κηποτεχνίας» των επισκεπτών και της γνωστοποίησης όλων των επαγγελματιών που μπορούν να ασχοληθούν με τη διαμόρφωση ενός κήπου, όπως π.χ. αρχιτέκτονας τοπίου, κηπουρός, φυτωριούχοι, εταιρείες εφοδίων κήπου κλπ). Το θεματικό αυτό πάρκο αντανακλά τη δύναμη και τις ευεργετικές ιδιότητες των κήπων, οι οποίοι ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και προσφέρονται για χαλάρωση , περισυλλογή και δημιουργία. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέχθηκε ως κεντρικό μήνυμα της έκθεσης η φράση: «Ας κάνουμε τη φύση σπίτι μας».
Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση καθημερινά από 10.00 έως 20.00 έως και την Κυριακή 15 Μαΐου, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν τις καθημερινές από το πρωί έως τις 16:00 και υπάρχει εισιτήριο 1,5 ευρώ για μετά τις 16.00 και τα Σαββατοκύριακα.