iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Στα 2,6 ευρώ έφτασε
η αμόλυβδη βενζίνη
σε δύο νησιά


Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Μέσα σε μία εβδομάδα η μέση τιμή της βενζίνης εκτοξεύθηκε πάνω από τα 2,21 ευρώ πανελλαδικά και όπως εκτιμούν οι επαγγελματίες του κλάδου, είναι θέμα χρόνου να σκαρφαλώσει στα 2,5 ευρώ.  Στα νησιά βέβαια το φράγμα των 2,5 ευρώ έχει σπάσει προ πολλού και ήδη καταγράφεται μια άτυπη κούρσα μεταξύ Δωδεκανήσων- Κυκλάδων για το ποιος θα έχει την υψηλότερη τιμή. Η Νίσυρος κρατά τα πρωτεία με 2,61 ευρώ και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Μήλος με 2,6 ευρώ.

Πέρσι, τέτοια εποχή, η τιμή του «μαύρου» χρυσού «έπαιζε» γύρω στα 66 δολάρια και με την ισοτιμία δολαρίου/ευρώ να διαμορφώνεται στα 0,82 ευρώ, η τιμή του πετρελαίου ήταν 54 ευρώ το βαρέλι. Χθες, το πετρέλαιο άγγιξε τα 114 δολάρια και με την ισοτιμία δολαρίου/ευρώ να διαμορφώνεται, πλέον, στα 0,96 ευρώ, η τιμή του πετρελαίου ήταν 107 ευρώ, δηλαδή διπλάσια από πέρσι. 

Ένα μέσο αυτοκίνητο πληρώνει σήμερα για ένα ταξίδι Αθήνα-Πάτρα με επιστροφή 69,52 ευρώ. Πέρυσι τον Μάιο το ίδιο ταξίδι κόστιζε 50 ευρώ και 88 λεπτά, διαφορά κοντά στα 20 ευρώ.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, εντείνεται και το ενδιαφέρον για το fuel pass. Οι αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμου έχουν φτάσει τις 2,4 εκατομμύρια σε σύνολο 3 εκατ. δικαιούχων.

Από αυτούς οι 2 εκατ. ζήτησαν να τους πιστωθούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό και μόνο οι 400.000 έκαναν αίτηση για την αυλή κάρτα.