iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ραφήνα Η ΕΥΔΑΠ
ενημέρωσε τους πολίτες
για το αποχετευτικό


Εμπεριστατωμένη ενημέρωση έκαναν στελέχη της ΕΥΔΑΠ και ειδικοί επιστήμονες στους πολίτες της Ραφήνας για το δίκτυο κατασκευής ακαθάρτων στην πόλη, αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

Η συνάντηση έγινε στο ΚΑΠΗ Ραφήνας και στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν η Κλειώ Ταυλαράκη διευθύντρια έργων στους δήμου Ρ/Π και Σ/Α, ο Ευστάθιος Φαρίδης περιβαλλοντολόγος έργων, ο μηχανικός έργων Διονύσιος Γελαδάς και ο συνεργάτης της εταιρίας Κωνσταντίνος Νοδάρας. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Κώστας Δάρας ο οποίος εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ χαιρέτησε τους πολίτες σημειώνοντας πως η όχληση θα είναι προσωρινή ζητώντας ανοχή και κατανόηση.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να απαλλαγεί η περιοχή από το πεπαλαιωμένο σύστημα των βόθρων που επιβαρύνει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και  επιφέρει πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υπό κατασκευή αντλιοστάσιο Μαρικών Ραφήνας, το οποίο θα αποτελέσει ένα έργο πρότυπο, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ και κοινωνικών εταίρων.  Με το σύνολο του έργου να βρίσκεται σε απόλυτη συμμόρφωση  με την περιβαλλοντική εγχώρια και Ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως υπογράμμισαν οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ, το αντλιοστάσιο στις Μαρίκες έχει σχεδιαστεί με τρόπο που διαφυλάσσει την ακεραιότητα του, σημαντικού για την περιοχή και γειτνιάζοντος με αυτό, αμμοθινικού οικοσυστήματος.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Παναγιώτης Γαβριήλ και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι επικεφαλής τους Δαμιανός Φαφούτης, Βασίλης Πιστικίδης και Ανδρέας Βασιλόπουλος. Τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ υποδέχτηκε η υπεύθυνη επικοινωνίας ΕΥΔΑΠ για την αν. Αττική κ. Κυζιροπούλου.