iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Εκλογές το φθινόπωρο
''βλέπει'' η
εφημερίδα ''Αυγή''


Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» ασπάζεται τις φήμες που κυκλοφόρησαν για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και δίνει μερικούς λόγους για τους οποίους, όπως αναφέρει, αυτό είναι πολύ πιθανό.

Σε άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Βγάζουν στην κυκλοφορία εκλογικές ημερομηνίες», η «Αυγή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση δίνει στα ΜΜΕ πληροφορίες πως η επικρατέστερη ημερομηνία των εκλογών είναι η 2α Οκτωβρίου.

«Αναζωπυρώνεται η σεναριολογία για προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται, η πιθανότερη ημερομηνία που εξετάζεται από το κυβερνητικό επιτελείο αφορά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ενώ ως εναλλακτικές εμφανίζονται η 25η Σεπτεμβρίου και η 9η Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως το σενάριο προκήρυξης πρόωρων εκλογών είχε αποκλειστεί επανειλημμένα από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, ορισμένοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, εξετάζει για πρώτη φορά σοβαρά τις εισηγήσεις για επίσπευση του εκλογικού χρόνου», γράφει το ρεπορτάζ.

 

Και το εξώφυλλο της κομματικής εφημερίδας είναι προεκλογικό. «Κατρακυλάνε προς εκλογές», είναι ο τίτλος.