iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Τα έγγραφα
για κατάθεση
δηλώσεων ιδιοκτησίας


Οι επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, σε αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, κατέληξαν στο βέλτιστο αποτέλεσμα, και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, για ένα δύσκολο, χρόνιο και δίκαιο αίτημα των πολιτών τριών περιοχών της ΔΕ Ραφήνας, οι οποίες μπαίνουν πλέον στο τελικό στάδιο πολεοδομικής τακτοποίησης με τη σύνταξη του ρυμοτομικού σχεδίου εφαρμογής σημειώνεται σε δελτίο Τύπου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι αποκαθίστανται συμπολίτες μας σε τμήμα της περιοχής στο Κόκκινο Λιμανάκι, η οποία είχε υποστεί ολέθριες καταστροφές στην μεγάλη πυρκαγιά του 2018.

Με κατεπείγον έγγραφο το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων,από τις 23 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου 2022, για δηλώσεις ιδιοκτησίας όσον αφορά στις περιοχές: ΡΠΕ1 «Κόκκινο Λιμανάκι», ΡΠΕ2 «Σκουφέϊκα» και ΡΠΕ3 «Πευκώνας» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Ειδικότερα στην πρόκληση με τίτλο «Εκκίνηση της διαδικασίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τη σύνταξη της μελέτης ρυμοτομικού σχεδίου εφαρμογής στην περιοχή «Μάτι Αττικής» αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής στις περιοχές βιώσιμης πολεοδόμησης σε τμήματα των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας -Πικερμίου, και για τη σύνταξη της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης,παρακαλούμε όπως εκκινήσετε τη διαδικασία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας σύμφωναμε τις διατάξεις του αρ. 158 του Ν.4876/2021 (ΦΕΚ 251/Α/2021)».

Δικαίωμα αίτησης η οποία πρέπει να υποβληθεί το χρονικό διάστημα από τις 23 Μαΐου 2022 έως τις 23 Ιουνίου 2022, «όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες σε ακίνητα εντός των ορίων των "περιοχών βιώσιμης πολεοδόμησης" και συγκεκριμένα των Πολεοδομικών Ενοτήτων: ΜΠΕ1 «Αγία Μαρίνα» και ΜΠΕ2 «Μάτι» του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και ΡΠΕ1 «Κόκκινο Λιμανάκι», ΡΠΕ2 «Σκουφέϊκα» και ΡΠΕ3 «Πευκώνας» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (όπως απεικονίζονται στο χάρτη που αναρτάται στις ιστοσελίδες των Δήμων - https://marathon.gr και https://www.rafina-pikermi.gr), υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας του άρθρου 12 του Ν. 1337/ 1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα».

(Επισυνάπτουμε τα σχετικά αναλυτικά έγγραφα, τον χάρτη καθώς και το έντυπο της αίτησης).

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η δημοτική αρχή, με τη στήριξη του άρτια καταρτισμένου στελεχιακού δυναμικού των υπηρεσιών του, κάνουμε πράξη όσα έχουμε υποσχεθεί, δίνοντας προτεραιότητα στα δίκαια αιτήματα των πολιτών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΜΑΤΙ» ΑΤΤΙΚΗΣ

Υπόχρεοι υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας:

Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες σε ακίνητα εντός των ορίων των "περιοχών βιώσιμης πολεοδόμησης" και συγκεκριμένα των Πολεοδομικών Ενοτήτων: ΜΠΕ1 «Αγία Μαρίνα» και ΜΠΕ2 «Μάτι» του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και ΡΠΕ1 «Κόκκινο Λιμανάκι», ΡΠΕ2 «Σκουφέϊκα» και ΡΠΕ3 «Πευκώνας» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (όπως απεικονίζονται στο χάρτη που αναρτάται στις ιστοσελίδες των Δήμων - https://marathon.gr και https://www.rafina-pikermi.gr), υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας του άρθρου 12 του Ν. 1337/ 1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Συγκεκριμένα, υπόχρεος υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας είναι ο ιδιοκτήτης κάθε ακινήτου που έχει πλήρη ή ψιλή κυριότητα.

Σημειώνεται ότι:

  • Η δήλωση ιδιοκτησίας αφορά δικαίωμα και όχι ακίνητο. Σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερα από ένα πρόσωπα πρέπει να υποβληθούν τόσες δηλώσεις όσες είναι τα πρόσωπα.

  • Η υποχρέωση υποβολής δήλωσης αφορά σε όλα τα ακίνητα ανεξάρτητα αν είναι οικοδομημένα ή όχι.

Πού υποβάλλεται η δήλωση:

Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει τη δήλωση ιδιοκτησίας ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας https://rsemati.gov.gr με εισαγωγή των κωδικών του TaxisNet. Εναλλακτικά, συμπληρώνει το ειδικό έντυπο δήλωσης ιδιοκτησίας που βρίσκεται αναρτημένο στις ιστοσελίδες των Δήμων: https://marathon.gr και https://www.rafina-pikermi.gr αντίστοιχα ή που μπορεί να προμηθευτεί από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ή Μαραθώνος αντίστοιχα, όπου και το υποβάλλει με φυσική παρουσία, ταχυδρομικά, ή ηλεκτρονικά.

Οδηγίες συμπλήρωσης δήλωσης ιδιοκτησίας:

Δήμος/Περιοχή: Συμπληρώνεται ο Δήμος/Περιοχή που ανήκει η ιδιοκτησία.

ΚΑΕΚ: Συμπληρώνεται υποχρεωτικά ο μοναδικός 12ψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου της ιδιοκτησίας.

Κτηματογραφικός αριθμός ιδιοκτησίας (συμπληρώνεται προαιρετικά): Είναι ο επταψήφιος αριθμός με τον οποίο η ιδιοκτησία αποτυπώνεται στο κτηματογραφικό διάγραμμα που αναρτάται στις ιστοσελίδες των δύο Δήμων, καθώς και στα αντίστοιχα Δημοτικά Καταστήματα.

Το έντυπο της δήλωσης αποτελείται από τις ακόλουθες έξι παραγράφους:

1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Α. (1.1.-1.9) Δήλωση ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου

Συμπληρώνονται τα στοιχεία του φυσικού προσώπου σύμφωνα με την αστυνομική ταυτότητά του (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο πατρός κλπ). Οι γυναίκες καταχωρούνται με το πατρικό επώνυμο.

Β. (1.10) Δήλωση ιδιοκτησίας νομικού προσώπου

Συμπληρώνονται τα στοιχεία του νομικού προσώπου σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσής του.

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Συμπληρώνονται:

2.1. Ο τρόπος κτήσης (αγορά, κληρονομιά, δωρεά κλπ).

2.2. Το συμβόλαιο (αριθμός, ημερομηνία, συμβολαιογράφος, τόμος και αριθμός μεταγραφής στο Υποθηκοφυλακείο). Στην περίπτωση που το δηλούμενο δικαίωμα αποκτήθηκε με περισσότερα από ένα συμβόλαια, είναι απαραίτητο να αναγραφούν όλα τα συμβόλαια.

2.3. Η επιφάνεια της ιδιοκτησίας σε τ.μ. σύμφωνα με το συμβόλαιο.

2.4.Ποσοστό συνιδιοκτησίας όπως προκύπτει από το συμβόλαιο.

2.5.Τα ονόματα και τα ποσοστά των λοιπών συνιδιοκτητών όπως προκύπτουν από το συμβόλαιο.

2.6.Η θέση του οικοπέδου (διεύθυνση, αριθμός ΟΤ, περιγραφή).

2.7.Τα στοιχεία των ομόρων ιδιοκτητών (προαιρετικά).

3. ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Συμπληρώνονται αναλυτικά τα επικείμενα στο οικόπεδο: κτίσματα, περιφράξεις, δέντρα κλπ. Σε περίπτωση ύπαρξης κτίσματος υποβάλλονται υποχρεωτικά όσα αναφέρονται στην παρ. 5.5 (Νομιμοποιητικά στοιχεία κτιρίων).

4.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ/ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Συμπληρώνονται τα στοιχεία του φυσικού ή νομικού προσώπου που κατείχε το ακίνητο κατά την ημερομηνία ελέγχου 28-5-2014, καθώς και το συμβόλαιο με το οποίο αποκτήθηκε το ακίνητο από αυτόν. Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ σημαντικά γιατί βάσει αυτών θα υπολογισθεί η εισφορά σε γη.

Η ενότητα αυτή συμπληρώνεται μόνο αν ο τίτλος κτήσης του σημερινού ιδιοκτήτη είναι μεταγενέστερος της 28-5-2014.

5.ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Εκτός από το έντυπο της δήλωσης, τα απαραίτητα στοιχεία που υποβάλλονται σε απλά φωτοαντίγραφα είναι:

  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

  2. Αντίγραφο Κτηματολογικού Φύλλου και Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος το οποίο μπορεί να εκδοθεί είτε μέσω της ιστοσελίδας https://www.ktimanet.gr/Myktima/Account/PreLogin με ταυτοποίηση με χρήση κωδικών TaxisNet είτε από το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

  3. Σε περίπτωση που ο τίτλος κτήσης του σημερινού ιδιοκτήτη είναι μεταγενέστερος της ημερομηνίας ελέγχου: 28-5-2014, επιπλέον των παραπάνω θα υποβληθούν:

  • Συμβόλαια ιδιοκτησίας του σημερινού ιδιοκτήτη με το πιστοποιητικό μεταγραφής τους, καθώς και

  • Συμβόλαια του ιδιοκτήτη κατά την ελεγχόμενη ημερομηνία (28-05-2014), συνοδευόμενα από τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους.

  1. Σε περίπτωση που η ιδιοκτησία δεν έχει δηλωθεί ή δεν εμφανίζεται στις εγγραφές του Εθνικού Κτηματολογίου, τότε πρέπει να προσκομιστούν συμβόλαια ιδιοκτησίας, πιστοποιητικά (μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών, διεκδικήσεων, κατασχέσεων), καθώς και αντίγραφο μερίδας του ιδιοκτήτη, από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο. Σε περίπτωση που ο τίτλος κτήσης του σημερινού ιδιοκτήτη είναι μεταγενέστερος της ημερομηνίας ελέγχου (28-5-2014), επιπλέον των παραπάνω θα υποβληθούν τα συμβόλαια του ιδιοκτήτη κατά την ελεγχόμενη ημερομηνία (28-05-2014) συνοδευόμενα από τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους.

  2. Νομιμοποιητικά στοιχεία κτιρίων:

  • Σε περίπτωση που στο ακίνητο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, πρέπει να προσκομιστεί το στέλεχος της οικοδομικής άδειας.

  • Περαιώσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων, κλπ.

6. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ:

Διαγράφεται από τον ιδιοκτήτη ότι δεν ισχύει.

Στην παράγραφο 6.2 ζητείται από τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν αν αντί ολόκληρης ή μέρους της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα επιθυμούν να προσφέρουν ίσης αξίας εδαφική έκταση της ιδιοκτησίας τους.

Τρόποι υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας:]

  1. Υποβολή στα σημεία συλλογής με φυσική παρουσία

Ο ιδιοκτήτης καταθέτει την δήλωση ιδιοκτησίας με τα συνυποβαλλόμενα στοιχεία αυτοπροσώπως και πρέπει να φέρει Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του και κατόπιν να υπογράψει τη δήλωση.

Στην περίπτωση που η δήλωση δεν κατατίθεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη θα πρέπει να φέρει απαραιτήτως γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή να είναι ψηφιακά βεβαιωμένη μέσω της υπηρεσίας gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou).

  1. Υποβολή ταχυδρομικώς με συστημένη αποστολή

Η δήλωση ιδιοκτησίας θα πρέπει να φέρει απαραιτήτως γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή να είναι ψηφιακά βεβαιωμένη μέσω της υπηρεσίας gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou).

  1. Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η δήλωση ιδιοκτησίας καθώς και όλα τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή (σαρωμένα αρχεία εύλογου μεγέθους σε μορφότυπο pdf) στα emails των Δήμων, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει η ψηφιακή βεβαίωση του εγγράφου της δήλωσης ιδιοκτησίας μέσω της υπηρεσίας gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou).

  1. Εισαγωγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Τα στοιχεία της δήλωσης συμπληρώνονται - ελέγχονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή (σαρωμένα αρχεία εύλογου μεγέθους σε μορφότυπο pdf) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://rsemati.gov.gr, με ταυτοποίηση με χρήση κωδικών TaxisNet.

Για πληροφορίες – διευκρινίσεις, οι πολίτες δύνανται να επικοινωνούν με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος …….. της Δ/νσης ……… του Δήμου Μαραθώνα κ.κ. ……………………………. (τηλ………..….) και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος …….. της Δ/νσης ……… του Δήμου Ραφήνας κ.κ. …………….. (τηλ……………), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από ……….. έως …………. Σε περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να ενημερωθούν για τα στοιχεία του χάρτη από τις ιστοσελίδες των Δήμων, μπορούν να εξυπηρετούνται στα γραφεία της υπηρεσίας στα αντίστοιχα Δημοτικά Καταστήματα, υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άρτια και χωρίς σφάλματα εκπόνηση της μελέτης ρυμοτομικού σχεδίου εφαρμογής.

Η μη υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας από τον ιδιοκτήτη επιφέρει σοβαρές νομικές συνέπειες και συγκεκριμένα:

1) Καθίσταται άκυρη κάθε δικαιοπραξία που αφορά το ακίνητο για το οποίο δεν υποβλήθηκε δήλωση.

2) Δεν επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικής άδειας στο ακίνητο που δεν υποβλήθηκε δήλωση ιδιοκτησίας.

3) Στον Πίνακα της Πράξης Εφαρμογής που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της μελέτης ΡΣΕ το ακίνητο θα φαίνεται ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

4) Μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής ο ιδιοκτήτης που δεν υπέβαλλε δήλωση ιδιοκτησίας οδηγείται εκ των πραγμάτων στη σύνταξη διορθωτικής πράξης με οικονομική επιβάρυνση του ιδίου.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ

Αριθμ. Πρωτ. :

ΔΗΜΟΣ/ΠΕΡΙΟΧΗ:

ΚΤΗΜ/ΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (προαιρετικά):

ΑΡΙΘΜ. ΟΙΚΟΔ. ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ (συμπληρώνεται από υπηρεσία):

ΚΑΕΚ :

 

 

 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

(ΑΡΘΡΟ 12 Ν. 1337/83, Ν. 2242/1994 & Ν. 4315/2014)

  1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

 

1.1. ΟΝΟΜΑ……………………………………………………………………………………….…………………...

1.2. ΕΠΩΝΥΜΟ…………………………………………………………………………………………………………

1.3. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ………………………………………………………………………………….

1.4. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ………………………………………………………………………………

1.5. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΖΥΓΟΥ……………………………………………………………………….……….

1.6. ΔΗΜΟΤΗΣ………………………………………………………………………………………….…..……….

1.7. Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ / Τ.Κ………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………….

1.8. ΤΗΛΕΦΩΝΟ / Email ……………………………………………………………………………………………..

1.9. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (αριθ. - ημερ. - τόπος εκδ.)………………………………………..………………

ΑΦΜ.............................................................. ΔΟΥ..................................................................................

1.10. (ΕΠΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ)

α. Επωνυμία………………………………………………………………………………………..……………

β. Έδρα (διεύθυνση - Τ.Κ. – τηλ – email)…………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………….

γ. Έτος ιδρύσεως………………………………………………………………………………..………………

δ. Πράξη σύστασης…………………………………………………………………………..…………………

ε. Εκπρόσωπος……………………………………………………………………………………………….

ζ. Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ.………………………………………………………...………………….……………….

 

  1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

 

2.1. ΤΡΟΠΟΣ ΚΤΗΣΗΣ (αγορά, κληρονομιά, δωρεά, κλπ.)………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………….

2.2. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ1 (αριθμός, ημερομηνία, συμβολαιογράφος - περιοχή, τόμος καταχώρησης μεταγραφής, υποθηκοφυλακείο ή κτημ. Γραφείο)

………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………..………………………………………………….

2.3. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (συμβολαίου)…………………………………………………….……………τ.μ.

2.4. ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (%, συμβολαίου) …………………………………………………………….

2.5. ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ (ονόματα και ποσοστά όπως προκύπτουν από το συμβόλαιο)......……………..…….

………………………………………………………………………………………..………………………………….

……………………………………………………………………………..…………………………………………….

2.6. ΘΕΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (διεύθυνση, Ο.Τ., περιγραφή)…………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………….

2.7. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΜΟΡΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

…………………………………………………………………………………………….…………………………….

………………………………………………………………………………..………………………………………….

……………………………………………………………………..…………………………………………………….

 

  1. ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

 

3.1. ΚΤΙΣΜΑΤΑ (περιγραφή, επιφάνεια, χρήση, κατάσταση, ιδιοκατοίκηση ή μίσθωση κλπ.)2.….…………

…………………………………………………………………………………………………..……………………….

………………………………………………………………………………………..………………………………….

3.2. ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ (είδος, ποσότητες)………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………….

3.3. ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ (είδος, μέγεθος, παλαιότητα, μορφή καλλιέργειας)………………….…………

………………………………………………………………………………………………….……………………….

…………………………………………………………………………………….…………………………………….

 

  1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ/ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (28-05-2014)3

 

4.1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: .............................................................................................................................

4.2. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ................................................... ..........................................................

4.3. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ................................................... .......................................................

4.4. (ΕΠΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ)

α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ................................................................ ................................. ............................................

β. Ε∆ΡΑ ................................................................ ................................. .......................................................

γ. ΕΤΟΣ Ι∆ΡΥΣΕΩΣ ................................................... ................................. .................................................

δ. ΠΡΑΞΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ .........................................……… ................................. ............................................

 

4.5. ΤΡΟΠΟΣ ΚΤΗΣΗΣ (αγορά, κληρονομιά, δωρεά, κλπ.)……………………………………..………………

…………………………………………………………………………………………….……………………………

4.6. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ (αριθμός/ ημερομηνία, συμβολαιογράφος/ περιοχή, τόμος μεταγραφής, υποθηκοφυλακείο)……………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………….…………….

4.7 ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ (%) ……………………………………………………………………………

 

4.8. ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ (ονόματα και ποσοστά)

........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

  1. ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

5.1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

 

5.2. Αντίγραφο Κτηματολογικού Φύλλου και Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος το οποίο μπορεί να εκδοθεί είτε μέσω της ιστοσελίδας https://www.ktimanet.gr/Myktima/Account/PreLogin με ταυτοποίηση με χρήση κωδικών TaxisNet είτε από το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

5.3. Σε περίπτωση που ο τίτλος κτήσης του σημερινού ιδιοκτήτη είναι μεταγενέστερος της ημερομηνίας ελέγχου: 28-5-2014, επιπλέον των παραπάνω θα υποβληθούν σε φωτοαντίγραφα:

  • Συμβόλαια ιδιοκτησίας του σημερινού ιδιοκτήτη με το πιστοποιητικό μεταγραφής τους, καθώς και

  • Συμβόλαια του ιδιοκτήτη κατά την ελεγχόμενη ημερομηνία (28-05-2014), συνοδευόμενα από τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους.

5.4. Σε περίπτωση που η ιδιοκτησία δεν έχει δηλωθεί ή δεν εμφανίζεται στις εγγραφές του Εθνικού Κτηματολογίου, τότε πρέπει να προσκομιστούν σε φωτοαντίγραφα συμβόλαια ιδιοκτησίας, πιστοποιητικά (μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών, διεκδικήσεων, κατασχέσεων), καθώς και αντίγραφο μερίδας του ιδιοκτήτη, από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο. Σε περίπτωση που ο τίτλος κτήσης του σημερινού ιδιοκτήτη είναι μεταγενέστερος της ημερομηνίας ελέγχου (28-5-2014), επιπλέον των παραπάνω θα υποβληθούν τα συμβόλαια του ιδιοκτήτη κατά την ελεγχόμενη ημερομηνία (28-05-2014) συνοδευόμενα από τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους.

5.5 Νομιμοποιητικά στοιχεία κτιρίων:

  • Σε περίπτωση που στο ακίνητο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, φωτοαντίγραφο του στελέχους της οικοδομικής άδειας.

  • Περαιώσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων, κ.λπ. σε φωτοαντίγραφα.

 

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΟΥ ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ:

 

6.1. (διαγράψτε ότι δεν ισχύει)

α. Έλαβα γνώση των κτηματολογικών στοιχείων που αφορούν στην σημερινή μου ιδιοκτησία.

β. Συμφωνώ με την θέση, το σχήμα, την επιφάνεια και τα λοιπά στοιχεία που αφορούν στην ιδιοκτησία μου.

γ. Δεν συμφωνώ με τα στοιχεία του κτηματολογίου που αναφέρονται στην ιδιοκτησία μου και

συγκεκριμένα………………………………………………………………………………………………...

……………………………………………………………………………………….………………………….

………………………………………………………………………….……………………………………….

6.2. Δέχομαι αντί ολόκληρης ή μέρους της εισφοράς σε χρήμα που μου αναλογεί, να προσφέρω ίσης αξίας τμήμα της ιδιοκτησίας μου.

 

6.3. Δηλώνω υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών περί ψευδούς δήλωσης, ότι όλα τα στοιχεία αυτής

της δήλωσης είναι αληθή.

 

6.4. Δηλώνω υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών περί ψευδούς δήλωσης, ότι έχω στην κατοχή μου τα πρωτότυπα των συνυποβαλλόμενων στοιχείων που καταθέτω ως απλά φωτοαντίγραφα.

 

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

1 Στην περίπτωση που το δηλούμενο δικαίωμα αποκτήθηκε με περισσότερα από ένα συμβόλαια, είναι απαραίτητο να αναγραφούν όλα τα συμβόλαια

2 Σε περίπτωση ύπαρξης κτίσματος υποβάλλονται υποχρεωτικά όσα αναφέρονται στην παρ. 5.5 (Νομιμοποιητικά στοιχεία κτιρίων).

3 Η ενότητα αυτή συμπληρώνεται μόνο αν ο τίτλος κτήσης του σημερινού ιδιοκτήτη είναι μεταγενέστερος της 28-5-2014