iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ούτε στη... Ζιμπάμπουε
τέτοιος τελικός όπως
το ΠΑΟ - ΠΑΟΚ


Από εκτεταμένα επεισόδια στιγματίστηκε ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. 

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μέρες η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διαφήμιζε τον μεγάλο τελικό ως τον αγώνα της χρονιάς κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ καθώς αποδείχθηκε ανίκανη να διοργανώσει με ασφάλεια ένα ματς που θα έπρεπε να είναι γιορτή.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού αλλά και του ΠΑΟΚ κατάφεραν να μετατρέψουν σε αρένα πριν την έναρξη του αγώνα το ταρτάν του ΟΑΚΑ μιας και εισέβαλλαν μέσα σε αυτό ανταλλάσσοντας φωτοβολίδες και παλεύοντας σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που πάλευαν για να μην ξεφύγει εκτός ελέγχου η κατάσταση. 

Τα ΜΑΤ από την πλευρά τους προχώρησαν σε εκτεταμμένη ρίψη χημικών προκειμένου να διαλύσουν τις συγκρούσεις των οπαδών. Μάλιστα ο Ισπανός διαιτητής Ματέο Λαόθ έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να φύγουν άρον άρον για τα αποδυτήρια. 

Μετά από περίπου 15 λεπτά ο Λαόθ και οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να παίξουν ποδόσφαιρο. Προπονητές και παίκτες χειροκροτούσαν προς την πλευρά των οπαδών σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Την ίδια ώρα στο κάτω διάζωμα των κερκίδων και συγκεκριμένα σε διάσπαρτα σημεία υπήρχαν μικροεστίες φωτιάς.  Εν τέλει ο τελικός ξεκίνησε και συνεχίστηκε για 34 λεπτά οπότε και διακόπηκε ξανά όταν ο Αϊτόρ έκανε το 1-0 και δέχθηκε μία πέτρα από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ.