iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Ραφήνα Συγκίνηση
στην εκδήλωση μνήμης
για τη Μικρασία


Συγκίνηση στην εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε η ενορία Αναλήψεως Κυρίου στη Διασταύρωση για λογαριασμό της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με επίκεντρο τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Η παιδική χορωδία μοναδική, οι χοροί, όλα ήταν ένα μέρος της καρδιάς της μνήμης των προγόνων που χάθηκαν από την αγριότητα των Νεότουρκων οι οποίοι κατέσφαξαν τον ελληνισμό της περιοχής με αποκορύφωμα την πολύπαθη Σμύρνη.
Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς σημειώνει
Τα συγχαρητήρια είναι λίγα, μπροστά στην αναβίωση της ιστορικής μνήμης των παθών του ελληνικού στοιχείου της Μικράς Ασίας. Είμαστε υπερήφανοι που όλοι μαζί συμβάλλαμε σε αυτή την εκπληκτική εκδήλωση.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, ξεκινώντας από τον πατέρα Νικόλαο Πούλη μικρούς και μεγάλους που συνέβαλαν στην πραγμάτωση των δρώμενων αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου που έδωσαν κάθε βοήθεια που ζητήθηκε.
Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω για την πρωτοβουλία του σεβασμιωτάτου ποιμένα μας, μητροπολίτη Μεσογαιας και Λαυρεωτικής κκ Νικολάου, που είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης και ο οποίος με την παρουσία του κόσμησε αυτή την εκδήλωση, καθώς και τον μητροπολίτη Λαοδικείας κκ Θεοδωρητο ( εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου) ο οποίος με τον εμπνευσμένο λόγο του συνεπήρε το πολυπληθές ακροατήριο καθώς και τον αγαπητό μητροπολίτη Λήμνου Ιερόθεο.