iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Κλειστό το κέντρο
της Αθήνας για τον
ποδηλατικό γύρο


Με ποδήλατα θα πλημμυρίσει σήμερα το κέντρο της πόλης καθώς διεξάγεται ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου.

Η καινοτομία του φετινού Γύρου της Αθήνας είναι ότι εκτός της κλασικής διαδρομής των 5 χιλιομέτρων, υπάρχει και άλλη μια, 15 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση της κούρσας των 15 χλμ θα δοθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αυτή των 5 χλμ, στις 11:15 στη Λεωφόρο Αμαλίας. Σε ό,τι αφορά στις συμμετοχές, στην μεγάλη κούρσα δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες 15 ετών και άνω, ενώ στην μικρή, αυτή των 5 χλμ, μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά από 6 ετών και άνω.

Λόγω του Ποδηλατικού γύρου, η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει σήμερα σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πολλοί δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί από νωρίς το πρωί μέχρι και την ολοκλήρωση των αγώνων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.