iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Την Πολιτική Γραμματεία
του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει
σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας


Μία Πολιτική Γραμματεία των συνολικά 41 μελών (πρόεδρος, γραμματέας, αναπληρωτής γραμματέας και 38 στελέχη) αναμένεται να προτείνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής των 300 μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Να σημειωθεί ότι βάσει των καταστατικών αλλαγών και την εφαρμογή του 50-50 εφόσον ο γραμματέας είναι άνδρας θα εκλεγεί γυναίκα αναπληρώτρια κι εφόσον είναι γυναίκα ο αναπληρωτής θα είναι άνδρας.

Κατά τις πληροφορίες που είναι σαφέστατα περιορισμένες στην Πολιτική Γραμματεία θα εκλεγούν 19 γυναίκες και 19 άνδρες. Τις υπόλοιπες τρεις θέσεις στο όργανο καλύπτουν ο Πρόεδρος του κόμματος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής του. Με βάση τους υπολογισμούς που έχουν κάνει οι επιμέρους τάσεις οι “προεδρικοί” θα εκλέξουν στην Πολιτική Γραμματεία περί τα 26 μέλη και η Ομπρέλα περί τα 8-10.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία στην πρώτη της συνεδρίαση θα εκλέξει ένα μικρότερο όργανο 11 μελών, το οποίο θα αποτελεί και το διευθυντήριο του κόμματος, δηλαδή θα χαράσσει την πολιτική γραμμή και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σ’ αυτό το όργανο εκτός του Προέδρου θα συμμετέχουν ο γραμματέας του κόμματος και ο εκπρόσωπος Τύπου.