iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Απάντηση του δήμου
Μαραθώνα σε δελτίο
Τύπου της ''Συμμαχίας''


Σε δελτίο Τύπου του δήμου Μαραθώνα σημειώνεται

Την 1η Ιουνίου, είδε το φως της δημοσιότητας Δελτίο Τύπου (https://www.simmaxia.gr/anapantita-erotimata/) της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ», ότι δήθεν η δημοτική αρχή δεν απαντά σε ερωτήματα, έγγραφα ή προφορικά, που θέτει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά ο κ. Λιβαθινός, πιάνεται αδιάβαστος.

1) Ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι απαντούν κάθε φορά στα Δημοτικά Συμβούλια σε όλα τα θέματα που θέτει ο κ. Λιβαθινός, έχει δε λάβει πλείστες απαντήσεις εγγράφως και προφορικώς. Αν οι απαντήσεις δεν τον ικανοποιούν ή δεν οδηγούν στα συμπεράσματα που ο ίδιος θέλει είναι κάτι το τελείως διαφορετικό.

2) Το αρ. πρωτ. 47172/2022 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έλαβε αρ. πρωτ. 7294 και πρωτοκολλήθηκε στις 12.4.2022, απαντήθηκε δε στις 29.4.2022 με αποδεικτικό παραλαβής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Αντίγραφο εστάλη και στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανέφερε στην από 9.2.2022 επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως επιβεβαιώνεται από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Λιβαθινός φαίνεται ότι ακόμα μπερδεύει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με την Περιφέρεια Αττικής. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ασκεί λόγω αρμοδιότητας έλεγχο στους ΟΤΑ και όχι η Περιφέρεια. Άλλωστε η Περιφέρεια, ως γνωστόν αποτελεί το β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης. Άρα, δεν έστειλε καμία αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας έγγραφο προς το Δήμο, αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατόπιν του εγγράφου του κ. Λιβαθινού. Είτε λοιπόν λόγω άγνοιας, είτε σκόπιμα για δημιουργία εντυπώσεων ο επικεφαλής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» υπονοεί ότι η Περιφέρεια δεν ασκεί πειθαρχικό έλεγχο ως οφείλει, εξαιτίας πολιτικών ή προσωπικών σχέσεων. Το μύθευμα ολοκληρώνεται συνδέοντας όλα αυτά με το ΧΥΤΑ!

Επιτέλους, ο κ. Λιβαθινός ας συμβουλευτεί κάποιον να του υποδείξει τις αρμοδιότητες των επιπέδων διακυβέρνησης και ας ξεκαθαρίσει, τόσο εντός της παράταξής του, όσο και προς τους συμπολίτες μας, τη θέση του για τους κουμπάρους που διεκδικούν το έργο των μονάδων επεξεργασίας στο Γραμματικό. Διότι με ψευδείς καταγγελίες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις δεν προάγεται ούτε η νομιμότητα και η ηθική για τις οποίες δήθεν κόπτεται, ούτε βέβαια προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο μας.