iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Εκκενώνεται το
Πανόραμα Βούλας
λόγω της φωτιάς


Η φωτιά στη Γλυφάδα μαίνεται με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η εντολή για εκκένωση στο Πανόραμα Βούλας.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική και οι συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, αφού οι φλόγες μαίνονται σε δύσβατο σημείο και η εστία φουντώνει συνεχώς. Κοντά στις φλόγες βρίσκονται πολλά σπίτια, των οποίων ζητήθηκε η εκκένωση από τις Αρχές.
Περίπου στις 16:20 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής από το 112, το οποίο καλούσε τον κόσμο που βρίσκεται στην Άνω Βούλα να απομακρυνθεί από το σημείο και να κατευθυνθεί προς την πλατεία Άλσους
Οι αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα-πόρτα στα σπίτια και χτυπούσαν για να διαπιστώσουν αν βρίσκονται άτομα στο εσωτερικό τους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις καλούσαν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να απομακρυνθεί. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνδράμουν στην εκκένωση, ενώ η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.