iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Το πρώτο δεκαήμερο
του Ιουλίου οι
βαθμοί στις πανελλαδικές


''Μάχη'' με το χρόνο θα δώσουν τα βαθμολογικά κέντρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας ν΄ ανακοινωθούν φέτος νωρίτερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων (βάσεις και ονόματα εισαγωγής).

Όσον αφορά στην ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων η πρόβλεψη είναι για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, αλλά υπάρχει και η αργία του Αγίου Πνεύματος, η οποία αναγκαστικά θα προκαλέσει κάποια έστω και μικρή καθυστέρηση.

Όσον αφορά στο μηχανογραφικό δελτίο θα δοθεί μια προθεσμία τουλάχιστον 10 ημερών για την κατάθεση του καθώς είναι μια δύσκολη διαδικασία για τους υποψήφιους η οποία γίνεται ακόμη δυσκολότερη λόγω και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και σίγουρα οι μαθητές θα χρειαστούν σημαντική βοήθεια ώστε να κάνουν τους υπολογισμούς τους και σωστές επιλογές στα τμήματα που θέλουν να εισαχθούν.

Μια εικόνα περίπου ίδια με την περυσινή «δίνουν» οι βαθμολογητές για τα περισσότερα μαθήματα των εξετάσεων όσον αφορά στις επιδόσεις των υποψηφίων, δηλαδή με …πτωτική πορεία και υψηλά ποσοστά κάτω της βάσης. Με δεδομένο ότι η βαθμολόγηση των γραπτών δεν έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό οι καθηγητές αναφέρουν ότι ακόμη είναι  παρακινδυνευμένο να γίνουν εκτιμήσεις τόσο για τα μαθήματα όσο και για τις βάσεις εισαγωγής.