iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Δεν έχει ενιαίο
μέτωπο η φωτιά
στην Εύβοια


Βελτιωμένη χαρακτηρίζει η Πυροσβεστική την εικόνα της φωτιάς στην περιοχή Γάια της Εύβοιας, καθώς από τα ξημερώματα δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο.

Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο συντονισμού. Κατά την διάρκεια της νύχτας η σημαντική εξασθένηση των ανέμων και αύξηση της υγρασίας διευκόλυναν τις επίγειες δυνάμεις να πλησιάσουν τα σημεία που υπήρχαν ενεργές εστίες με αποτέλεσμα το μέτωπο να περιοριστεί σημαντικά.
Υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, ενώ όλη τη νύχτα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.