iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Χάλκινο μετάλλιο
η Ευαγγελία Πλατανιώτη
στο παγκόσμιο


Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία στην καλλιτεχνική κολύμβηση καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Η 28χρονη πρωταθλήτρια, η οποία συμμετείχε για έκτη φορά σε Παγκόσμιο, εκτέλεσε καταπληκτικά το πρόγραμμά της με θέμα χορογραφίας «Σειρήνα» και μουσική το κομμάτι «Her and the sea», βαθμολογήθηκε με 89.5110 και κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο. Είναι το πρώτο μετάλλιο για την καλλιτεχνική κολύμβηση σε επίπεδο παγκοσμίων πρωταθλημάτων και συνολικά το 15ο για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το χρυσό κατέκτησε το μεγάλο φαβορί, Γιουκίκο Ινούι απ' την Ιαπωνία και το ασημένιο η Μάρτα Φιεντινα απ' την Ουκρανία. Στον τελικό συμμετείχε και η Ελληνίδα Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία αγωνίζεται για την Αυστρία και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Μάλιστα το πρόγραμμά της το συνόδευσε υπό τους ήχους του Βασίλη Παπακωνσταντίνου!

Η Πλατανιώτη έχει πετύχει πολύ σημαντικές διακρίσεις και για πολλά χρόνια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Το 2009 κέρδισε στο σόλο τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου, τη Ρωσία, ενώ δύο χρόνια αργότερα πήρε ευρωπαϊκό μετάλλιο στο ντουέτο. Το 2012, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και το 2016 έδωσε το «παρών» στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου κατέλαβε τη 10η θέση, ενώ έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στο ντουέτο.