iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Πιστοποίηση επιμόρφωσης
σε στελέχη του δήμου


Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς παρέλαβε σε εκδήλωση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καινοτόμο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Κινδύνων και κρίσεων των Στελεχών των Δήμων Περιφέρειας Αττικής».
Ως πρόεδρος της επιτροπής για την πολιτική προστασία της ΠΕΔΑ εισηγήθηκε προς το ΔΣ και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση προγράμματος περίπου 200.000 που θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:
Η πρώτη αφορά την κατάρτιση τουλάχιστον δύο στελεχών από τους 66 Δήμους της Αττικής, και η δεύτερη αφορά την κατάρτιση σχεδίων για θέματα σεισμών, το γνωστό πρόγραμμα Εγκέλαδος, το οποίο αφορά τη γενική κατευθυντήρια οδηγία που έχει δοθεί από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και η οποία πρέπει να εξειδικευτεί σε κάθε Δήμο ανάλογα με τα κτίρια και τους χώρους που έχει.
Σήμερα έγινε η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης με την εκπαίδευση των στελεχών υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, που έγινε εν μέσω πανδημίας σε απαιτητικές καταστάσεις, και η παράδοση - παραλαβή των πιστοποιήσεων.
Οι πιστοποιήσεις δόθηκαν στην κ. Γεωργία Λεγάκη (Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας) και τον κ. Κωνσταντίνο Φαρμάκη (Μηχανολόγο Μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας).
Ο κ. Μπουρνούς σημειώνει ''Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών οι οποίες τα τελευταία χρόνια λόγω της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής είναι και συχνότερες και εντονότερες. Η κατάρτιση, η διαρκής επιμόρφωση και η μεταφορά της γνώσης στο πεδίο της δράσης είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε την άρτια διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που έχουν ως στόχο την προστασία όλων των πολιτών και των περιουσιών τους''.