iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Η θεόπνευστη ομιλία
του Μητροπολίτη
Φαναρίου Αγαθάγγελου


Το ζητούμενο στην αναζήτηση της αγιότητας, όπως ο Θεός μέσα από την Αγία Γραφή μας παραγγέλλει, είναι να μετατρέπουμε τη φυσική αγάπη προς τον πατέρα και τη μητέρα, τα αδέλφια και τους συγγενείς, την τίμια εργασία και απόκτηση των υλικών αγαθών, σε υπαρξιακή αναφορά στο Άγιο ονομά Του.

Μας καθιστά σήμερα υπεύθυνους να προσέξουμε μήπως η στρεβλή θεώρηση των επίγειων δεσμών μας, μας κάνει να ξεστρατίσουμε από την οδό της αγιότητας.

Ό,τι κάνουμε σε αυτό τον κόσμο, το κάνουμε επικαλούμενοι την αγιοπνευματική χάρη του Θεού, με αγάπη προς το Θεό και την εικόνα του μέσα στον κόσμο, που είναι ο άνθρωπος. Οι Άγιοι μας καλούν να κάνουμε αντικείμενο της προσευχής μας τη φροντίδα να μη χάσουμε τον πόθο της αγιότητας, επιδιώκοντας νοσηρά το χειροκρότημα των ανθρώπων.

Δεν είναι η σημερινή υπόσχεση του Χριστού για ομολογία μας ενώπιων του Θεού και Πατέρα αντιμισθία για την καλή μας διαγωγή. Αλλά το άπλωμα της αγάπης του από εδώ και σήμερα μέχρι την αιωνιότητα της Βασιλείας του, στην οποία είμαστε όλοι προσκεκλημένοι.

(Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελου)