iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Μάκης Βουδούρης:
Μείωση τελών για
όσους υιοθετούν αδέσποτα


Το άρθρο για την εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο'' κάθισα να το γράψω την Κυριακή 19 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα της εορτής του πατέρα. Αλλά αποφάσισα να γράψω λίγες σκέψεις μου, όχι για τον πατέρα έναν από τους στυλοβάτες σε μια οικογένεια, μα για κάποιες ψυχούλες που αποτελούν για κάποιους από εμάς μέλη της οικογενείας μας.

Αναφέρομαι στα δεσποζόμενα ζωάκια που η παρουσία τους σε μια οικογένεια, μαλακώνει την ψυχή του ανθρώπου, του δινει να καταλάβει τι σημαίνει πίστη , φιλία, σεβασμός ανακουφίζει τις ώρες της μοναξιάς στους μοναχικούς ανθρώπους, αλλα κυρίως βοηθάει τα παιδιά στην διάπλαση χαρακτήρων πράων, με σεβασμό και σε αλλους ζωντανούς οργανισμούς πέραν του ανθρώπου.

Και βέβαια θεωρώ περιττό να αναφερθώ στο αίσθημα ασφαλείας και την φύλαξη που προσφέρει σε μια οικογένεια η ύπαρξη ενός σκύλου στο σπίτι.

Επίσης θέλω να αναφερθώ στην λαθεμένη και αλαζονική εντύπωση που διακατέχει ορισμένους ανθρώπους, οτι στον πλανήτη παντός είδους δικαιώματα εχει μόνο το ανθρώπινο είδος.

Μέγιστο λάθος και δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση επειδή δεν μπορούν τα ζώα να εκφρασθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Εμεις λοιπόν που ασχολούμαστε με τα κοινά και συμμετέχουμε σε Δημοτικές παρατάξεις που εχουν θέσει στόχους Πολιτισμικής και πολιτιστικής ανάπτυξης έχουμε την υποχρέωση να υποβάλλουμε προτασεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πρώτη πρόταση που θα υποβάλλω, είναι η δημιουργία άμισθης θέσης Συμπαραστάτη των Ζώων, οι αρμοδιότητες του οποίου θα καθορισθούν με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Η δεύτερη πρόταση είναι να προάγουμε την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων με κίνητρα, όπως - όποιος υιοθετεί ένα αδέσποτο από το κυνοκομείο, θα το παραλαμβάνει στειρωμένο, εμβολιασμένο, τσιπαρισμένο και θα απολαμβάνει μείωσης των Δημοτικών τελών κατά 20% για ένα έτος. Σε περίπτωση εγκατάλειψης του ζώου θα επιστρέφεται στο τριπλάσιο το ποσό της μείωσης.

Το ποσό της αναπλήρωσης των εσόδων του Δήμου, θα προκύπτει από την μείωση των εξόδων του κυνοκομείου και από κρατική επιχορήγηση,γιατι στοιχίζει λιγότερο η υιοθεσία από την δημιουργία φυλακών αδέσποτων ψυχών.

Πιστεύω πως είναι δύο προτάσεις οι οποίες θα εισακουσθούν θετικά και θα υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προτάσεις που έχουν ως επίκεντρο την ανθρωπιά, ευαισθησία και τον πολιτισμό. Και η κοινωνία θα τις αγκαλιάσει...

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο

Ο Γεράσιμος Βουδούρης είναι Ιατρός-Παθολόγος

Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής πρόνοιας και Εθελοντισμού του δήμου

Ραφήνας Πικερμίου.