iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Στο ίδιο τραπέζι
Μητσοτάκης Ερντογάν
σήμερα στη Μαδρίτη


Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τελευταίο τους τετ α τετ στην Κωνσταντινούπολη.

Από τότε, βεβαίως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην, αφού το εξαιρετικό και ιδιαίτερα θερμό κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών ακολούθησε «ψυχροπολεμικό» κλίμα δύο μηνών, συνέπεια των συνεχών τουρκικών προκλήσεων και εμπρηστικής ρητορικής, που κλιμακώνεται διαρκώς.

Αποκορύφωμα το... «Μητσοτάκης γιοκ» του Τούρκου προέδρου, μετά την ιστορική ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά και η ευθεία απειλή των τελευταίων ημερών από πλευράς Αγκυρας περί αμφισβήτησης κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.
Έτσι, με το κλίμα βαρύ και την ατμόσφαιρα να αναμένεται αμήχανη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν σήμερα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, πριν από την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη.

Οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στο Παλάτι της Μαδρίτης, για το δείπνο που θα παραθέσει στους ηγέτες του ΝΑΤΟ ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, στις 21:30 ώρα Ελλάδος.