iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Σε ήπιους τόνους
η συνεδρίαση του Δ.Σ.


Με 24ωρη (!) καθυστέρηση - ας όψεται ο ''δαίμονας'' των δημοσιογραφικών σημειώσεων που χάθηκαν, η συνοπτική ενημέρωση για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου, η οποία κύλησε γενικά σε ήπιους τόνους.

Κατ αρχάς σύσσωμες οι παρατάξεις (ξανά απών ο κ. Τσαλαπατάνης της Λαικής Συσπείρωσης), εξέφρασαν τα συλλυπητηριά τους στην οικογένεια του δολοφονηθέντα έξω από μπαρ της πλατείας.

''Για αδικαιολόγητη βία που δεν συνάδει με τον πολιτισμό της περιοχής'' έκανε λόγο ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς. Τη βαθιά λύπη του εξέφρασε ο Δαμιανός Φαφούτης, ενώ ο Βασίλης Πιστικίδης είπε ότι το αιματηρό περιστατικό συντάραξε την τοπική κοινωνία. Και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος εξξέφρασε τον προβληματισμό του για το επεισόδιο βίας.

Τα κλαδέματα και το ''σβήσιμο'' προστίμων ήταν ένα από τα βασικά θέματα στην προ ημερησίας συζήτηση καθώς η αντιπολίτευση έκανε λόγο για χατίρια και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο, ''δεν αποδέχομαι τις παραινέσεις'' είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι όλοι οι παρόντες αρχηγοί της αντιπολίτευσης είχαν ψηφίσει το ύψος του ποσού. Η υπηρεσία ή ο δήμαρχος για να σβηστεί ή να μειωθεί κάποιο πρόστιμο λαμβάνουν υπόψη συγκεκριμένη και αποδεδειγμένη αιτιολογία, δηλαδή αμέλεια ή λάθος του δήμου.  Η διαδικασία να είναι σωστή και διαυγής είπε ο κ. Φαφούτης, ενώ ο κ. Πιστικίδης ζήτησε να μη γίνονται χατίρια.

Το άλλο μεγάλο θέμα προ ημερησίας ήταν η ανύπαρκτη τροχονομική αστυνόμευση στο 2ο μεγαλύτεροι λιμάνι της χώρας, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο οι δρόμοι της Ραφήνας να είναι απροσπέλαστοι. ''Μίλησα με τον υπουργό δημοσίας τάξεως Τάκη Θεοδωρικάκο'' είπε ο κ. Μπουρνούς, σημειώνοντας ότι του υποσχέθηκε πως αυτό το ΣΚ θα υπάρχουν τροχονόμοι. Έντονο προβληματισμό για το θέμα της στάθμευσης εξέφρασαν οι κύριοι Φαφούτης (που μίλησε για επιδείνωση φέτος) και Πιστικίδης. Ο κ. Βασιλόπουλος πρότεινε τους καλοκαιρινούς μήνες να ενισχύεται αστυνομικά η Ραφήνα ''γιατί περνάει η μισή Ελλάδα'' όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ''να πιέσουμε το κράτος''.

Η iselida.gr ζητεί συγνώμη για το καθυστερημένο ρεπορτάζ.