iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Ξήλωσε''
πινακίδες η Τροχαία
Δεκάδες κλήσεις


''Καταιγίδα'' κλήσεων και ''ξηλώματος'' πινακίδων από την Τροχαία σε παράνομα σταθμευμένα ΙΧ στο κέντρο της πόλης και πέριξ του λιμανιού.

Στην οδό Ευβοικού το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr εντόπισε αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες με κλήσεις της Τροχαίας, αλλά και άλλους δρόμους, ενώ η επιχείρηση ήταν συντονισμένη με τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου, καθώς και αυτός έκοψε κλήσεις στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης που είχε αρμοδιότητα.

Βέβαια αυτό που ''πονάει'' είναι η αφαίρεση πινακίδων για πολλές ημέρες από την Τροχαία αλλά και το πρόστιμο των 40 ευρώ. Κι αυτό γιατί ο δήμος κόβει κλήσεις μόνο των 10 ευρώ, κι όσες κι αν μαζευτούν είδαμε τέσσερις σε ένα τζιπ, αυτό σημαίνει ότι με 40 ευρώ ο οδηγός είχε στην ουσία θέση με πολύ μικρό αντίτιμο σε σχέση με τα ιδιωτικά πάρκινγκ  κι έκανε διακοπές αμέριμνος. 

Για να γίνει η επέμβαση της Τροχαίας είχε προηγηθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ''κόλασης'' με τριπλοπαρκαρισμένα ΙΧ - για παράδειγμα - στην Αραφηνιδών Αλών και η αγανάκτηση μονίμων κατοίκων και επαγγελματιών. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς επικοινώνησε προσωπικά με τον υπουργό προστασίας του πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και του παρουσίασε το σοβαρό πρόβλημα. Ο υπουργός δεσμεύθηκε και αυτό είναι το σημερινό αποτέλεσμα, αφού από το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί άφηνα κλήσεις στα παρμπρίζ και αφαιρούσαν πινακίδες.

Ο κ. Μπουρνούς σημειώνει. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος τηρώντας τις δεσμεύσεις που διατυπώθηκαν στην προσωπικη συνάντηση που είχαμε έστειλαν δυνάμεις για να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα στους δρόμους της πόλης μας και του 2ου λιμανιού της χώρας. Ευχαριστώ προσωπικά το νέο διοικητή της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής και τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο. Η φροντίδα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής απόλυτη προτεραιότητά μας.