iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Διεξήχθη στην Αθήνα
το 1ο Ευρωπαικό
κύπελο ''γκολμπόλ''


Διεξήχθη στην Ελλάδα το 1ο Ευρωπαϊκό κύπελο goalball "γκολμπόλ" .
Το γκόλμπολ (goalball) είναι ένα ομαδικό άθλημα, σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές. Επινοήθηκε το 1946 από τον Αυστριακό Hanz Lorenzen, και τον Γερμανό Sepp Reindle, σε μία προσπάθεια να βοηθηθεί η αποκατάσταση των βετεράνων του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Το τμήμα goalball του αθλητικού σωματείου ατόμων με αναπηρία Ιωνάς διοργάνωσε το τριήμερο 1-3 Ιουλίου το European Goalball Grand Prix 2022, 1St Stage by Ionas GC.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο των  εκπαιδευτηρίων " Ο Πλάτων " .
Πρόκειται για μια απο τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων υπο την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Goalball
European Goalball Clubs Association.
Το τουρνουά διεξάγεται ταυτόχρονα για Senior και Youth (U23) αθλητές.
Στο τουρνουά έλαβαν μέρος ομάδες απο την Ευρώπη αλλα και την Ελλάδα, συγκεκριμένα :
ASCND Marseille (Γαλλία), Beer Shave (Ισραήλ), Ionas GC (Ελλάδα), Keravnos (Ελλάδα), Kleio Thessaloniki (Ελλάδα).
Αποτελέσματα Τουρνουά
Κατηγορία Senior
1. Kleio Thessaloniki
2. ASCND Marseille
3. Ionas GC
4. Beer Shave
5. Keravnos
Κατηγορία Νέων (U23)
1. ASCND Marseille
2. Kleio Thessaloniki
3. Beer Shave
Μετά το τέλος του τουρνουά η προπονήτρια της ομάδας Ζαμπέτα Χριστίνα αναφέρει :
" Ξεκινώντας την αθλητική σεζόν 2021-2022, θέσαμε ως στοχο να καταφέρουμε φέτος να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας. Ειναι η πρώτη φορά που το European Grand Prix διεξάγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα και αυτό κατάφερε να γίνει πραγματικότητα μεσω της ομάδας μας, ελπίζοντας - γιατι οχι- να μπορέσει να γινει και θεσμός.
Εκ μέρους του συλλόγου μας όπως και εγώ προσωπικά θελω να ευχαριστήσω τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων" για την παραχώρηση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων για τις ανάγκες του τριήμερου. Η Διοίκηση των εκπαιδευτηρίων χωρίς δεύτερη σκέψη, παραχώρησε την εγκατάσταση του γυμναστηρίου και έδειξε ότι θα βρίσκεται κοντά μας, στις δράσεις και στο έργο του συλλόγου μας.
  Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τις ομάδες και τους συλλόγους ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο έμπειροι τόσο σε αθλητικό οσο και σε οργανωτικό επίπεδο, καθως δίνει και την ευκαιρία σε νέους αθλητές, να μπουν απο νωρίς σε παιχνίδια Ευρωπαϊκού επιπέδου και να αποκτήσουν εμπειρίες που ξεπερνούν τον εγχώριο χαρακτήρα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και εκ μέρους όλης την ομάδας, του διαιτητές που παρευρέθηκαν από μέρη εντός και εκτός συνόρων : Αντώνης Χριστόδουλος, Καραλιώτα Ειρήνη, Tamar Ellis (Ισραήλ), Mirjam Klaver ( Netherlands) και Koojse Van Zweeden (Netherlands), τους εθελοντές μας, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρίες, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.
Χωρίς την αρωγή και τη στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων και φορέων τίποτε δεν θα ηταν εφικτό.
Σήμερα και μετά το πέρας όλης αυτής της απαιτητικής διοργάνωσης που έλαβε τέλος, παρόλη τη κούραση, νιώθουμε γεμάτοι εμπειρίες, ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που ο στόχος επιτεύχθηκε και που και η χώρα μας κατάφερε να ειναι κομμάτι των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Ραντεβού την επόμενη φορά..! "
Ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς δήλωσε τα εξής:
Αισθανόμαστε ευτυχεις και απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιτυχία της διοργάνωσης.
 Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα το τμήμα Γκόλμπολ του συλλόγου και ιδιαίτερα την προπονήτρια μας, Χριστίνα Ζαμπέτα γιατί χρεώθηκε όλη την διαδικασία της διοργάνωσης και του συντονισμού όλων των ενεργειών που ακολούθησαν για την επιτυχή έκβαση της.
 Στη συνέχεια θέλω να ευχαριστήσω την ευρωπαΐκή ομοσπονδία του Γκόλμπολ που μας εμπιστεύτηκε την ανάθεση της διοργάνωσης και βέβαια την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ( ΕΑΟΜ ) ΑμεΑ και την ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την έμπρακτη υποστήριξη και συμπαράσταση τους στο εγχείρημα μας καθώς επίσης τα εκπαιδευτήρια Πλάτων για την ζεστή φιλοξενία και την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων τους.
Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο τουρνουά με την ομάδα του Ιωνά , Σκουρμπούτης Γιάννης, Διγγόλης Σωκράτης και Λαμπρακάκης Γιώργος μας παραθέτουν μέσω των δικό τους δηλώσεων την προσωπική τους οπτική και την αγωνιστική τους εμπειρία :
Σκουρμπούτης Γιάννης : Ήταν ένα φανταστικό τριήμερο από όλες τις απόψεις! Μία διοργάνωση με ευρωπαϊκό αέρα, μέσω της οποίας αθλητές όλων των επιπέδων και των ηλικιών γνωρίστηκαν μεταξυ τους, διασκέδασαν και απέκτησαν μοναδικές αθλητικές εμπειρίες.Θα ήθελα να ευχαριστήσω το αθλητικό σωματείο Ιωνάς που κατάφερε Να φέρει στην Ελλάδα μια τέτοια διοργάνωση, δίνοντας μας την ευκαιρία να αγωνιστούμε και να γνωρίσουμε αθλητές και αθλήτριες απο αλλες χώρες, μεγαλώνοντας ετσι την ευρωπαϊκή οικογενεια του goalball.
Διγγόλης Σωκράτης : "Ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση, πολύ καλά οργανωμένη με ανταγωνιστικές ομάδες. Μάζεψα εμπειρίες, μίλησα με Έλληνες και ξένους αθλητές. Ήταν γενικά μια γιορτή για το goalball. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να παρευρεθώ αυτό το τριήμερο και ανυπομονώ για το επόμενο του χρόνου!"
Λαμπρακάκης Γιώργος : " Ηταν η πρώτη μου επίσημη συμμετοχή σε αγώνες goalball γενικά και η αλήθεια είναι πως "μπήκα κατευθείαν στα βαθιά " κάτι που με άγχωσε αρχικά. Ολα αυτά σταμάτησαν μετά από τα πρώτα λεπτά συμμετοχής μου και το μονο που ήθελα ηταν πραγματικά να το ευχαριστηθώ και να αποκτήσω εμπειρίες! Δυνατή αρχή για μένα και ελπίζω να απολαμβάνω με τον ιδιο τροπο ολους μου τους αγώνες στο μέλλον.
ΚΕΙΜΕΝΟ Γιώργος Γκούντας.