iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Μάχη για να σωθεί
από τη φωτιά το
σπάνιο Πάρκο στη Δαδιά


Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Δαδιά Έβρου πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι, για τη φωτιά στην περιοχή Δαδιά Έβρου, που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά δεν εξελίσσεται καλά, καθώς λόγω του δύσβατου της περιοχής (πυκνή τραχεία πεύκη) είναι δύσκολη η πρόσβαση για τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων.
Αυτή τη στιγμή, το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται δυτικά, προς παρθένες δασικές εκτάσεις και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αποκοπεί η δυναμική της.

 

Όσον αφορά στη φωτιά στη Δαδιά, ο εκπρόσωπος ανέφερε:

«Στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί Έβρου, το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε εχθές το μεσημέρι στις 14:28. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και σήμερα από το πρώτο φως και αναπτύχθηκαν σταδιακά 10 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν τεθεί, από χθες, σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, παρέχουν κάθε συνδρομή. Μαζί μας επιχειρούν, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας που έχει διαθέσει, 7 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, η Δασική Υπηρεσία, και η τοπική αυτοδιοίκηση που έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.