iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Το Λιμενικό έσωσε από
θαλάσσης 9 ανθρώπους
στη φωτιά της Λέσβου


Στο οικισμό των Βατερών καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Λέσβο στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες κάηκαν δυο σπίτια, μια αγροικία, ένα ΙΧ, ενώ επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές. Παράλληλα σκάφος του λιμενικό απεγκλώβισε τουρίστες και κατοίκους από από παραλία.
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να επιχειρούν ακόμα και μέσα σε αυλές σπιτιών, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Από το πρωί κι επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στην Λέσβο.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σινάνη που είναι στο σημείο, σκάφος του Λιμενικού που περιπολεί στην περιοχή απεγκλώβισε 9 άτομα (ανάμεσά τους και αυτόν) από παραλία της περιοχής.
Επίσης, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, ευτυχώς ελαφρά.