iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Η Σταματίνα Σταματάκου
και ο σκυλάκος της
Βασίλης κάνουν εκπομπή!


H δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου αποχαιρέτησε τους διαδικτυακούς φίλους της μετά την τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή της σαιζόν #AnimalNews.
Δεν ξέρω αν θα είναι για φέτος ή «για πάντα» η τελευταία μου εκπομπή από το μικρόφωνο που μου έδινε το Κανάλι Ένα 90,4 FM, ξέρω ότι σε αυτή την εκπομπή έδωσα εγώ το μικρόφωνο στα πιο αδύναμα πλάσματα, ότι προσπάθησα να κάνω τη φωνή τους να ακουστεί, γιατί τα ζώα μιλάνε, απλώς εμείς δεν μπαίνουμε στον κόπο να τα καταλάβουμε.
Ξέρω κι ότι κάθε Παρασκευή δεν κάναμε συχνά την καρδιά περιβόλι στους ακροατές. Δυστυχώς η φιλοζωία στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με πράσινα λιβάδια κι ευτυχισμένα ζώα. Είμαστε μια χώρα με πρωτιά στις κακοποιήσεις που εθνικό μας φαγητό για τ’ αδέσποτα είναι οι φόλες. Προσπαθούσα κάθε φορά να αναδεικνύονται προβλήματα και να βοηθιούνται τα ζώα.
Οι καλεσμένοι μου σχεδόν πάντα ήταν άνθρωποι που εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα, οργανώσεις και οργανισμοί που προσφέρουν σπουδαίο έργο. Σπάνια συνομίλησα στον αέρα της εκπομπής με ανθρώπους που δεν εκτιμώ, κι αυτό όταν χρειάστηκε να το κάνω ήταν συνειδητό κι όχι για να τους χαϊδέψω τ’ αφτιά, όπως κάποιοι ίσως νόμιζαν πως θα έκανα από «ανάγκη», αλλά για να τους εκθέσω ακόμη περισσότερο.
Δε μέτρησα τα λόγια μου καμία φορά και δεν τα μάσησα ούτε μία στιγμή -αρκετές φορές στο παρασκήνιο αρκετών «φιλοζωικών» δράσεων παίζονται εκατομμύρια ευρώ και πολλές πιέσεις- κι ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό πρωτίστως τον πρόεδρο του ραδιοφώνου Alexandros D. Tzeferakos.
Θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία στον αντιπρόεδρο Apostolos Sirinidis και την Προϊσταμένη Ειδήσεων & Ενημέρωσης Elen Stou. Και στον αγαπημένο μου παραγωγό ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ που ακόμη κι όταν χρειάστηκε να είμαι στη Σπάρτη εκείνος με βοήθησε να κάνουμε εκπομπή εξ αποστάσεως. Φυσικά και στους ηχολήπτες του σταθμού.
Εδώ στο τελευταίο AnimalNews με τον... Βασίλη που το 2022 έγινε κεντρικός συμπαρουσιαστής κι ακούστηκε επιτέλους η φωνή του, από τον κάδο σκουπιδιών την παραμονή πρωτοχρονιάς στο στούντιο του ραδιοφώνου σήμερα