iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Στον εισαγγελέα ο
50χρονος που έριξε
οξύ στην π. συζυγό του


Με σοβαρό τραυματισμό στο μάτι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας η γυναίκα που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της.

Η 49χρονη που είναι υπάλληλος καθαριστηρίου στην Ανάληψη του δήμου Μεσσήνης δέχτηκε την επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Από την πρώτη στιγμή ο δράστης αναζητήθηκε στο περιβάλλον της γυναίκας και προσήχθη ένας άνδρας 50 ετών, ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασε άκουα φόρτε (υδροχλωρικό οξύ) από το σούπερ μάρκετ, ενώ με την 49χρονη είχαν και οικονομικές διαφορές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο άνδρας παραφύλαγε στο σκοτάδι το θύμα και όταν αυτή στις 4 το πρωί πήγε για να ανοίξει το καθαριστήριο, την αιφνιδίασε.

Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο ληστείας, όπως και η επίθεση να σχετίζεται με εργασιακές διαφορές ή με την επιχείρηση και όλα συνέκλιναν σε προσωπικά κίνητρα του δράστη. Ο κουκουλοφόρος, με ένα πανί ποτισμένο στο ίδιο υγρό με αυτό που προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο της γυναίκας, προσπάθησε να της κλείσει το στόμα για να μην φωνάξει.
Αυτή αντιστάθηκε όσο μπορούσε, αλλά ο κουκουλοφόρος κατάφερε να της ρίξει το υγρό στο πρόσωπο, πριν τραπεί σε φυγή.