iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Να γίνει κουλτούρα η
εξοικονόμηση ενέργειας
λέει η κυβέρνηση


«Είμαστε προετοιμασμένοι για τον δύσκολο χειμώνα, η κυβέρνηση δε θα αφήσει τα νοικοκυριά να κρυώσουν» διαβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

«Έχουμε προχωρήσει σε διπλασιασμό της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας με νέα πλωτή δεξαμενή έχουμε διπλασιάσει την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο σε πέντε εργοστάσια φυσικού αερίου» εξήγησε ο κ. Σκρέκας.
Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε πάντως ότι η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας όπως στη Γερμανία και στην Ιταλία, όμως Ιούνιο-Ιούλιο είχαμε σημαντική μείωση της κατανάλωσης. «Τον Ιούλιο η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% μέσα σε ένα μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλη η Ευρώπη ανησυχεί και προβληματίζεται για τους επόμενους μήνες. Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της στρατηγικής της Ρωσίας να στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου και εκτινάσσοντας τις τιμές, λόγω προσφορά και ζήτησης στα χρηματιστήρια ενέργειας. Η τιμή έχει σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Η κυβέρνησή μας είδε από πολύ νωρίς το πρόβλημα, και δημιούργησε δίχτυ προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και τις ΜΜΕ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας.