iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Μεγαλύτερη επιδότηση
σε όσους ''καίνε''
λιγότερο ρεύμα


Ένα νέο σχήμα κλιμακωτής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, το οποίο θα δίνει κίνητρο-μπόνους σε όσα νοικοκυριά επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, προανήγγειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και όλα τα σπίτια, είτε είναι κύρια είτε μη κύρια κατοικία, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Με μία διαφορά: θα υπάρξουν κλίμακες» δήλωσε στο Mega o υπουργός. «Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Αλλά ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, είναι σε μία υψηλότερη κλίμακα, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα παίρνει μία επιπλέον επιδότηση» περιέγραψε.
«Άρα θα υπάρχουν κάποιες κλίμακες -θα τις ανακοινώσουμε και αυτές μαζί με το φυσικό αέριο (σ.σ. στα τέλη του μηνός)- όπου όποιος καταφέρει να έχει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 15% θα παίρνει μία επιπλέον επιδότηση» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι αυτό είναι εφικτό «γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ έχει συγκριτικά στοιχεία και έτσι θα μπορούμε να συγκρίνουμε την φετινή με την περσινή περίοδο».
Όπως εξήγησε δε, η επιπλέον επιδότηση αυτή θα συνεχίσει να είναι πάνω στους λογαριασμούς ρεύματος, δηλαδή η χαμηλότερη κατανάλωση θα σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα πληρώνει φθηνότερα τη κιλοβατώρα.