iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ραφήνα Επιχείρηση
''Ηλία ρίχτο'' από
τον Οργανισμό Λιμένος


Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάλυσης και απομάκρυνσης του μπαρ - παράπηγμα που είχε ''στοιχειώσει'' το κέντρο της Ραφήνας.

Ο Οργανισμός Λιμένος αφού ξεπέρασε τα χρονοβόρα γραφειοκρατικά εμπόδια, ξεκίνησε τις απαραίτητες εργασίες. Μάλιστα η ίδια η διευθύνουσα σύμβουλος Δέσποινα Γκικάκη επέβλεψε το πρωί τις εργασίες, οι οποίες είναι προς όφελος όλων. Και της εικόνας της πόλης και του λιμανιού και των πολιτών και του ΟΛΡ που απαλλάσσεται από αυτό το έκτρωμα με τα παλιοσίδερα και τα σελοφάν για...τοίχο.

Βεβαίως η εξέλιξη αποτελεί δικαίωση για την ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr, η οποία με φωτορεπορτάζ ''με γωνίες'' όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα, τόλμησε παρά τις αναμενόμενες αντιδράσεις και όποιο κόστος να αναδείξει το σοβαρό αυτό θέμα στις 15 Μαίου. Προφανώς χωρίς να έχει στόχο να θίξει κανέναν, αλλά απλώς να στηλιτεύσει μια προσβλητική τριτοκοσμική εικόνα για την πόλη και το λιμάνι.

Όσο για τον σημερινό τίτλο, χρειάζεται και λίγο χιούμορ στη ζωή μας. Η φράση ''Ηλία ρίχτο'' έχει μπει πιά στη ζωή μας και κυρίως στη νεολαία. Προέρχεται από την εκπληκτική ταινία του Παντελή Βούλγαρη  ''όλα είναι δρόμος" από το 1997. Από την επική σκηνή στο φινάλε όπου ο πρωταγωνιστής Γιώργος Αρμένης, θαμώνας του σκυλάδικου ''ζετέμ'' στο τσακίρ κέφι το αγοράζει από τον ιδιοκτήτη και δίνει εντολή στον φίλο του που οδηγεί μπουλντόζα να το γκρεμίσει λέγοντας ''Ηλία ρίχτο''!