iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Όταν το
ρεπορτάζ βοηθάει
την πόλη (εικόνες)


Για άλλη μία φορά το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr (που παρακολουθούν με προσοχή οι υπηρεσίες του δήμου γιατί έχουμε αποδείξει το αγνό των προθεσεών μας) βοήθησε στο να λυθεί ένα πρόβλημα της καθημερινότητας.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε δημοσιεύσει το φωτορεπορτάζ με το φυτό που είχε φυτευτεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 πάνω στο πεζοδρόμιο της Β. Παύλου πάνω από την πιάτσα των ταξί και όπως είναι αναμενόμενο φούντωσε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν οι άνθρωποι, ενώ είχε βγει ως το δρόμο ''τρώγοντας'' και μία θέση στάθμευσης.

Σε κανένα κανονικό μέρος του κόσμου δεν θα φύτευαν στη μέση του πεζοδρομίου φυτά (ή τουλάχιστον συχνά θα τα κούρευαν) ή ακόμη χειρότερα φοίνικες λες και η Ραφήνα είναι... Μαιάμι, αλλά αυτό ας μην το ''πιάσουμε'' γιατί τα τοπικά τρολ του διαδικτύου θα κάνουν πάρτι!

Με την άμεση παρέμβαση του δήμου σε δύο ημέρες, το φυτό κλαδεύτηκε - φυσικά θα ξαναφουντώσει - αλλά τουλάχιστον καταγράφηκε είμαστε σίγουροι και όποτε μεγαλώνει θα κουρεύεται. Έτσι όπως βλέπετε στο φωτορεπορτάζ το πεζοδρόμιο απελευθερώθηκε για τους πολίτες, όπως και κερδήθηκε και μία υπερπολύτιμη θέση στάθμευσης.

Αυτός είναι ο ρόλος της δημοσιογραφίας. Δίπλα στην κοινωνία.