iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Η πρόταση του Σπύρου
Κάρλου για τα αδέσποτα


Μια ξεχωριστή πρόταση για τη φροντίδα των αδέσποτων - σήμερα παγκόσμια ημέρα των ζώων - κάνει μέσω της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr ο Σπύρος Κάρλος.

Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ανοίγει τη φιλοζωική ''ομπρέλα'' με επίκεντρο το καταφύγιο του δήμου και προτείνει την πρακτική της αναδοχής για όλους όσοι επιθυμούν ένα σκυλάκι, αλλά είτε δεν έχουν τον κατάλληλο χώρο σπίτι τους (ή άλλο χώρο γιατί έχουν ήδη τετράποδο), είτε γιατί δεν το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης (αν είναι ενοικιαστές), είτε δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να το φροντίζουν. Έτσι αναλαμβάνουν την αναδοχή ενός σκυλιού που επιλέγουν στο καταφύγιο με την πληρωμή της σίτισης και της ιατροφαρμακευτικής του (συν τη στείρωση) φροντίδας σε συνεννόηση με τον δήμο.

Ο κ. Κάρλος επισημαίνει: ''Πιστεύω ότι με αυτή την πρόταση δίνεται μια διέξοδος σε αρκετούς ανθρώπους να αναλάβουν τη συμβολική αναδοχή ενός σκυλιού. Το ιδανικό θα ήταν να αδειάσει το καταφύγιο, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι εφικτό για να είμαστε ρεαλιστές. Ευτυχώς που υπάρχει επί σειρά ετών ένας εξαιρετικός υπάλληλος ο κ. Βασίλης ο οποίος φροντίζει τα αδέσποτα του καταφυγίου και είχα τη χαρά να τον γνωρίσω προ ετών ξανά ως αντιδήμαρχος''.