iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Τραγωδία χωρίς τέλος
στα ναυάγια Κυθήρων
και Μυτιλήνης


Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στα Κύθηρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δέκα αγνοούμενων μεταναστών που έπεσαν στη θάλασσα μετά το ναυάγιο του ιστιοφόρου που τους μετέφερε παράνομα στην Ιταλία μαζί με 80 ακόμη άτομα τα οποία έχουν διασωθεί.

Πέντε σοροί έχουν εντοπιστεί από άνδρες της ΕΜΑΚ σε χαράδρα και γίνονται προσπάθειες για την ανάσυρσή τους. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δυσμενείς με τους ανέμους να πνέουν με ένταση 9 μποφόρ. Από τους 80 διασωθέντες 55 είναι άνδρες, επτά γυναίκες και 18 παιδιά. Οι 79 διασωθέντες είναι από το Αφγανιστάν και ένας Σύρος.
Οι έρευνες συνεχίζονται και στη Μυτιλήνη. Οι Λιμενικοί από τις 6:30 το πρωί σαρώνουν την γύρω θαλάσσια περιοχή για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει άλλος ναυαγός. Στο τραγικό αυτό ναυάγιο έχασαν τη ζωή του 18 άτομα εκ των οποίων 16 είναι γυναίκες, ένας άνδρας και ένα ανήλικο αγόρι.
Οι διασωθέντες είναι 25 εκ των οποίων 14 γυναίκες και 11 άνδρες. Έχουν μεταφερθεί στο ΚΥΤ του Μαροβουνίου. Είναι όλοι Σομαλοί. Θα παραμείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες στη συνέχεια θα καταγραφούν ως πρόσφυγες και θα τους δοθεί πολιτικό άσυλο.