iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Θαυμασμός για το
IronMan70.3 Greece
στη Βουλιαγμένη (video)


Διοργανώθηκε με επιτυχία ο διεθνής ερασιτεχνικός αγώνας Τριάθλου ironman 70.3 στην Βάρκιζα με κύριο υποστηρικτή τον Δήμο Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης και τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλο.
Έλαβαν μέρος περίπου 2 χιλιάδες αθλητές από την Ελλάδα και από άλλες πολλές χώρες του πλανήτη.
Αναμεσα στις συμμετοχές των αρτιμελών αθλητών που έλαβαν μέρος συμμετείχαν οι αθλητές με Αναπηρίες του συλλόγου Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού.
Ο σύλλογος Ιωνάς είναι ένα αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο ΟΑΚΑ κάνοντας υδροθεραπεία σε παιδιά και ενήλικες με διάφορες μορφές αναπηρίες, (κινητικές, οπτικές, νοητικές και διάφορα σύνδρομα που συμπεριλαμβάνουν συνδυαστικά τις παραπάνω κατηγορίες αναπηρίας)
Οι αθλητές του Ιωνά συμμετείχαν με μια ομαδική συμμετοχή και μια ατομική.
Η ομαδική συμμετοχή απαρτιζόταν από την Αντιγόνη Βασιλόπουλου με οπτική αναπηρία, τον Αντώνη Παππά με κινητική αναπηρία κάτω άκρων και Δημήτρη Λίτσιο με κινητική αναπηρία ανω άκρου ενώ η ατομική με τον πρόεδρο και αθλητή του συλλόγου Χρήστου Κορομηλά με οπτική αναπηρία και συνοδό του τον υπεύθυνο φυσικοθεραπευτή, προπονητή του αθλητικού τμήματος Γιωργο Γκούντα.
Στην ομαδική συμμετοχή των αθλητών του Ιωνά σημειώθηκε και ένα άτυπο πανελλήνιο ρεκόρ.
Ο Αντώνης Παππάς που έκανε το ποδηλατικό σκέλος είναι ο πρώτος αθλητής στην Ελλάδα που διανύει 90χλμ με χειρήλατο σε επίσημο αγώνα καθώς στους αγώνες ΑμεΑ το αγωνισμά της αντοχής είναι 60 χλμ.
Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι στην γενική κατάταξη των ομάδων που έλαβαν μέρος ή ομάδα του Ιωνά κατέκτησε την 16η θέση σε 19 ομάδες, οι οποίες απαρτιζονταν από αρτιμελείς αθλητές!
Ο Γιώργος Γκούντας μετα το τέλος του αγώνα δήλωσε.
Η κάθε μας συμμετοχή σε αγώνες που αγωνίζονται αρτιμελείς αθλητές είναι σημαντική για το Παραθλητικό κίνημα και αναδεικνύει το σύνθημα "ΌΛΟΙ ΙΣΟΙ ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΙ"
Ειδικότερα σε ένα τέτοιο αγώνα αντοχής που απαιτεί υπομονή μεγάλη θέληση κατά την διάρκεια του, αλλα ταυτόχρονα και καλή προετοιμασία από την μεριά των αθλητών και ολόκληρης της ομάδας ως σύνολο.
Ο σύλλογος μας από το έτος ίδρυσής του το 2007, σε βάθος χρόνου ταυτόχρονα με το τμήμα της υδροθεραπείας, έχει καταφέρει να εξοπλίζεται με προσαρμοσμένα ποδήλατα και κατασκευές αναλογα την κάθε αναπηρία ώστε οι αθλητές μας να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις χωρίς να υστερούν σε κανένα σημείο σε σχέση με τους αρτιμελείς αθλητές.
Ειμαι συγκινημενος και απόλυτα ικανοποιημένος γιατί ειδικότερα σήμερα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση οι αθλητές μας κατάφεραν να ανταπεξελθουν στην πρόκληση αυτή με τον καλύτερο τρόπο.
Θελω επίσης να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση και  ιδιαίτερα τον κ Θανάση Παπαδημητρίου, για  τη φιλοξενία τους γιατί με τον τρόπο τους κατάφεραν να συμπεριλάβουν και να ενσωματώσουν τους αθλητές του συλλόγου μας με τους υπόλοιπους αρτιμελείς αθλητές ώστε να αγωνιστούν όλοι μαζί.
Δυστυχώς ακόμα και σήμερα σε άλλες σημαντικες διοργανώσεις της χώρας μας, οπως ο κλασικός Μαραθώνιος, που θα έπρεπε να ειναι πρότυπο και στον υπόλοιπο αθλητικό κόσμο, δεν δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές με αναπηρίες να συμμετέχουν ισάξια και να συμπεριλαμβάνονται με σωστό τρόπο όπως εφαρμόζεται στο εξωτερικό.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους οσους ενισχύουν την προσπάθεια μας με κάθε τρόπο ωστε να επινχανουμε τους στοχους μας.
Στην κεντρική φωτό ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Κορομηλάς
 
Το βίντεο από την προσπάθεια των αθλητών του συλλόγου