iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ραφήνα Ηχηρή
παρέμβαση του
Πέτρου Σαντ (video)


Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης στα ''Περιβολάκια'' με τη συμμετοχή των προέδρων των τοπικών οικιστικών συλλόγων, από τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, προς τους κατοίκους για το θέμα της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Δήλωσης Δασικών Αυθαιρέτων.
Βασικός ομιλητής ήταν ο τοπογράφος - πολιτικός μηχανικός Πέτρος Σαντ, ο οποίος αγωνίζεται επί σειρά ετών για την επίλυση του προβλήματος. Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι τόσο για τις διατάξεις του Ν4685/2020 και τα άρθρα 48 έως και 55 (ΦΕΚ 92Α') όσο και για ιδιαιτερότητες της περιοχής που συνηγορούν στην μη υπαγωγή της έκτασης στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, ένα πεδίο διαφωνίας με τη Δημοτική Αρχή, όπως σημείωσε ο κ. Σαντ. Συμφωνήθηκε ότι οι πολίτες που έχουν κατοικία αυθαίρετα δομημένη εντός Δασών ή Δασικών Εκτάσεων, ακόμα και σε κυρωμένους δασικούς χάρτες, πρέπει να υπαγάγουν συγκεκριμένα στοιχεία της ιδιοκτησίας τους στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα πληρώνοντας για την χρήση της παράβολο 250 ευρώ. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται αυστηρά με τους κωδικούς TAXIS του ιδιοκτήτη.
Λόγω της μορφής των στοιχείων, η εισαγωγή τους πρέπει να πραγματοποιηθεί από Αγρονόμο Τοπογράφο ή Πολιτικό Μηχανικό εξουσιοδοτημένο από τον ιδιοκτήτη και σε συνεργασία μαζί του. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 31/12/2022. Η καταγραφή στην πλατφόρμα του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος θα αναλυθεί και θα αποτυπωθεί μέσα από Οικονομοτεχνικές Μελέτες (Άρθρο 53) σε δασικό και οικονομικό ισοζύγιο. Εν συνεχεία Προεδρικό Διάταγμα θα καθορίσει τις παραμέτρους ρύθμισης (Άρθρο 54), τις συνέπειες υπαγωγής, το φορέα διαχείρισης και ελέγχου, το ειδικό πρόστιμο, τις δράσεις αντιστάθμισης, την πλατφόρμα ελέγχου, τις κυρώσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εισαγωγής. 
Δηλώστε και Σώστε ver#2022.