iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ραφήνα Επιβεβαίωση
του ρεπορτάζ για
την πολιτική εξέλιξη


Από το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, λίγο μετά την παρέλαση η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr είχε δημοσιεύσει πληροφορία για τοπικές πολιτικές εξελίξεις στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Δεν μπορούσαμε να πούμε περισσότερα εκείνη την ημέρα, παρά μόνο ότι επίκεινται εξελίξεις και μάλιστα τονίζαμε με έμφαση ''κρατήστε αυτή την πληροφορία''.

Τελικά τρεις ημέρες μετά την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο, καθώς η πρόεδρος της Τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Ραφήνας Πικερμίου και διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb μια φωτογραφία μαζί με την πρόεδρο της ΔΕΕΠ β/ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βανίτα Σωφρόνη και την Κατερίνα Τράση του rpn.gr και της εφημερίδας Polis. Η λεζάντα: ''με τον διάλογο και με έναν γυναικείο καφέ, λύθηκε μια παρεξήγηση που στενοχώρησε και τις δύο πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη αντιπαλότητες που δεν χωράνε στην ιδεολογία μας και με ενότητα και ομοψυχία προχωράμε μπροστά, για μία Ελλάδα που κοιτάζει Ψηλά! Την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα την πετύχουμε ενωμένοι''.

Προφανώς και είναι είδηση και μάλιστα αποτέλεσε έκπληξη για την τοπική κοινωνία η συμφιλίωση της κ. Γκικάκη με την κ. Τράση, καθώς ήταν ''στα μαχαίρια'' επί μήνες. Δεν μας αφορά καθόλου το θέμα, δηλαδή η προσωπική διαφωνία που είχαν, αλλά η πολιτική και δημοσιογραφική πλευρά του θέματος. Κατ αρχάς ανθρώπινα και κοινωνικά δεν είναι ωραίο σε μια μικρή κοινωνία - όπως η δική μας - να υπάρχουν έριδες και αντιπαλότητες. Και το λέμε αυτό γιατί η iselida.gr είναι στοχοποιημένο μέσο ενημέρωσης από διαφορετικά θεσμικά κέντρα εξουσίας, χωρίς μάλιστα να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Συνεπώς δεν μιλάμε'' έξω από τον χορό'', αλλά με την ευκαιρία επισημαίνουμε την πάγια δημοσιογραφική θέση μας για ειρήνη, ευπρέπεια και πολιτισμό στην τοπική κοινωνία μας. Η χαρά μας λοιπόν είναι ειλικρινής που συμπολίτες τα βρίσκουν μεταξύ τους.

Στην πολιτική πλευρά του θέματος η κ. Τράση ως εκπρόσωπος μιντιακού ομίλου και σε διπλή προεκλογική περίοδο (εθνικών και δημοτικών εκλογών) και η κ. Γκικάκη ως προβεβλημένο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αποφάσισαν ''να λειάνουν τις γωνίες'' και να αφήσουν πίσω τα όσα είχαν δημιουργήσει τον ''πόλεμο'' μεταξύ τους. Αυτό είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, καθώς πρωτίστως η κ. Γκικάκη δεν θα βάλλεται από ένα τοπικό μέσο και θα έχει αυτό που λέμε καλές σχέσεις, αλλά και η κ. Τράση επίσης θα  έχει καλές κοινωνικές σχέσεις με έναν θεσμικό παράγοντα με διπλή ιδιότητα. 

Σύμπτωση. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε σε τραπέζι - καθρέφτη, συμβολικά φαίνονται δύο πρόσωπα στις κυρίες για τους πιο παρατηρητικούς.

Η πολιτική χροιά της εξέλιξης αυτής υπερτονίζεται μάλιστα από τις δύο αναρτήσεις. Της κ. Γκικάκη που κάνει λόγο για ''αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές που θα πετύχουμε ενωμένοι'' και τη σημερινή της κ. Τράση που αναφέρει ''γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες. Στους κακεντρεχείς, απαντάμε με πνεύμα ενωτικό και χαμόγελο''.