iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Β. Μπουρνούς: Ο δήμος
δίπλα στους πυρόπληκτους
με έργα, όχι λόγια


Σε ανοικτή επιστολή του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς στους πυρόπληκτους κατοίκους του Πικερμίου σημειώνεται

Φίλες και φίλοι πυρόπληκτοι συμπολίτες του Πικερμίου,

Με λύπη παρακολουθώ την προσπάθεια παραθεσμικών και μη τοπικών «παραγόντων» να επιδίδονται στο γνωστό τους «άθλημα» της συκοφαντίας και της παραπληροφόρησης, κοπτόμενοι δήθεν για την καταβολή του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών στους δικαιούχους πυρόπληκτους της τραγικής πυρκαγιάς του Ιουλίου. Μάλιστα, πρόσφατα εκλήθησαν συμπολίτες μας να συνυπογράψουν κείμενο προς το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό! Επειδή δε δικαιούται κανείς να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών εκμεταλλευόμενος αυτό το τραγικό γεγονός νιώθω την ανάγκη να σας ενημερώσω για τα εξής:

α. Τα χρήματα για το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών εξασφαλίστηκαν κατόπιν ενεργειών της διαρκώς παρούσας στο πλευρό των πολιτών Διοίκησης του Δήμου, η οποία είναι υπόλογη για τη νόμιμη απόδοσή του σε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους.

β. Το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών θα καταβληθεί με ευθύνη της αρμόδιας επιτροπής σε όλους τους δικαιούχους, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον δήθεν «υπέρμαχο» των δικαιωμάτων των πυροπλήκτων.

γ. Ο Δήμαρχος ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής, κάτι που γνωρίζουν, υποθέτω, οι εκμεταλλευόμενοι ένα τόσο τραγικό γεγονός για την ικανοποίηση της πολιτικής τους ματαιοδοξίας.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας του Ντραφιού επιθυμώ να επισημάνω τα εξής:

α. Η παρούσα Διοίκηση του Δήμου εκκίνησε θεσμικά - δικαστικά τη διαδικασία επίλυσης του χρόνιου προβλήματος της ιδιοκτησίας των 156 στρεμμάτων. Το πρόβλημα αυτό εμπόδισε επί δεκάδες χρόνια την ανάπτυξη της περιοχής και δίχασε τους Ντραφιώτες. Εμείς με την επιλογή μας ενώνουμε τους πολίτες και ζητούμε την επίλυση του θέματος από την αρμόδια να αποφανθεί, από τη Δικαιοσύνη. Ουδείς το τόλμησε στο παρελθόν, εμείς το κάναμε πράξη.

β. Ανανεώσαμε τον ηλεκτροφωτισμό ολόκληρου του οικισμού με σύγχρονο δίκτυο, φιλικό στο περιβάλλον, όπως κάναμε και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

γ. Βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στο Ντράφι, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

δ. Αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά οι συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή και ο Δήμος βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό των πυρόπληκτων με έργα και όχι με λόγια.

ε. Καταβάλλεται καθημερινά από τον Δήμο κάθε προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν οποιαδήποτε εμπόδια και να αναβαθμίζεται διαρκώς η ποιότητα ζωής στο Ντράφι (παιδικές χαρές, διαγραμμίσεις οδικού δικτύου, κάδοι απορριμμάτων κ.λπ.), όπως και σε ολόκληρο τον Δήμο Ράφήνας – Πικερμίου.

Φίλες και φίλοι πυρόπληκτοι συμπολίτες του Πικερμίου,

Αφήνω στην κρίση σας όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις τραγικές συνέπειες της πυρκαγιάς του Ιουλίου, για να ικανοποιήσουν την πολιτική τους ματαιοδοξία. Ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας με έργα και όχι με λόγια. Προχωράμε μπροστά αφήνοντας πίσω τη μιζέρια και τους μίζερους.