iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Πατήρ Αντώνιος:
''Είμαι θλιμμένος
με όσα συμβαίνουν''


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. μετά από τις καταγγελίες-σοκ για όσα συνέβαιναν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου μίλησε στον Alpha: «Είμαι πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος με όλα αυτά που ακούω. Έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 ολόκληρα χρόνια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, το μάθαμε μέσα από ένα δημοσίευμα και τίποτα άλλο δεν γνωρίζω», είπε αρχικά.
«Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι το εξής: Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν. Στόχος της Κιβωτού του Κόσμου με όλο το επιστημονικό της προσωπικό πρωτίστως είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα. Το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών, δηλαδή την απώλεια του φυσικού τους γονιού», πρόσθεσε ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος σημείωσε πως δεν ξέρει ποιος είναι ο 18χρονος που έχει κάνει την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

«Υποπτευόμαστε κάποια περιστατικά», δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος και πρόσθεσε ότι έγινε μια συζήτηση με τους παιδαγωγούς. «Αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ακριβώς αυτό, ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι ο γονιός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.