iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Αλπινιστές στην Αθηνών
Κορίνθου Άγνωστο
πότε θα ανοίξει


''Ξύπνησε'' μνήμες του Δεκεμβρίου του 2009 από τα Τέμπη όταν από κατολίσθηση είχε χάσει τη ζωή του μηχανικός της αναδόχου εταιρείας και είχε παραμείνει για μήνες κομμένη στα δύο η χώρα καθώς η κυκλοφορία διεξαγόταν από παρακαμπτηρίους, η κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα.

Τροχαία και Ολυμπία Οδός ενημέρωσαν για εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, γεγονός το οποίο προκάλεσε ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική.

Έως και αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα μπορέσει να δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος, ωστόσο γίνονται προσπάθειες αυτό να επιτευχθεί με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση.

Όπως επισημαίνουν στο «ethnos.gr» πηγές της Ολυμπίας Οδού, από νωρίς το πρωί βρίσκεται στο σημείο η Τροχαία, αλλά και αλπινιστές της εταιρείας προκειμένου να καταγράψουν και να εκτιμήσουν το φαινόμενο. Κι αυτό διότι δεν αρκεί απλά να μετακινηθούν οι βράχοι που κατέπεσαν στο οδόστρωμα. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι να εντοπιστεί το ακριβές σημείο από το οποίο αποκολλήθηκαν, να υπάρξει μία παρακολούθηση του φαινομένου και να ληφθούν μέτρα προστασίας ώστε να μην επαναληφθεί και οι διελεύσεις να είναι ασφαλείς.