iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Εγκρίθηκε
ο προυπολογισμός
Αναλυτικό ρεπορτάζ


Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προυπολογισμός 2023 του δήμου Ραφήνας Πικερμίου με τις 15 ψήφους των 11 δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, των δύο συμβούλων της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' και των δύο ανεξάρτητων Βαλερί Βασιλικού και Σπύρου Κάρλου. Καταψήφισαν οι παρατάξεις ''Συμμαχία Δημιουργίας'', ''Νέα Αρχή'', ''Δημοτική Αλλαγή'', ''Νέα Πορεία'' και ''Λαική Συσπείρωση''.

Η συνεδρίαση άρχισε με την εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών Παναγιώτη Γαβριήλ, ο οποίος τόνισε το τρίπτυχο ''δεν υπάρχει συσσώρευση υποχρεώσεων για τα επόμενα χρόνια, έχει διασφαλιστεί η οικονομική στιβαρότητα του δήμου και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα με 32 εκ. που αφορούν έργα''.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο Δαμιανός Φαφούτης διερωτήθη τι απολαμβάνουν οι δημότες από τον ''φουσκωμένο'' όπως τον χαρακτήρισε προυπολογισμό. Στηλίτευσε τις απ ευθείας αναθέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται προς όφελος των εργολάβων.

Ο Βασίλης Πιστικίδης αφού ισχυρίστηκε ότι τα ΜΜΕ είναι υπό τις διαταγές του δημάρχου, σημείωσε πως ο προυπολογισμός πρέπει να είναι αναπτυξιακός, με σταθερό προσανατολισμό την ευημερία των πολιτών. Διάκρινε έλλειψη διορατικότητας και σχεδιασμού για το μέλλον και τον χαρακτήρισε διαχειριστικό που στηρίζεται σε επιχορηγήσεις.

Απαντώντας ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς επισήμανε πως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως με τα χρήματα των πολιτών γίνεται ορθολογική διαχείριση και επενδύσεις, προσθέτοντας ότι ο δήμος βρίσκεται μέσα σε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου ανέφερε πως το Παρατηρητήριο για τον προυπολογισμό τον χαρακτήρισε ''τουλάχιστον ισοσκελισμένο''

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος σημείωσε ''δεν βλέπουμε καμία στρατηγική, παρά μόνο χρηματοδοτήσεις έργων. Δεν έχει γίνει κάτι παραπάνω από απλή διαχείριση''

Ο Χρήστος Τσαλαπατάνης υπογράμμισε πως ο προυπολογισμός θα πρέπει να έχει μειώσεις για τους δημότες.