iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

''Πόλεμος'' μεταξύ
Μητσοτάκη Ανδρουλάκη
για το θέμα Καιλή


Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε στις Βρυξέλλες ενώπιον Ελλήνων της διασποράς στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητα του για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.
«Χρειάζεται σταθερότητα προκειμένου το εθνικό σκάφος να πλεύσει με ασφάλεια στα φουρτουνιασμένα νερά της συγκυρίας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι «η αυτοδυναμία δεν συνεπάγεται μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ, είναι όμως αναγκαία συνθήκη σταθερότητας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη για να μην κινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης με τις πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε την επιδίωξή του να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ .

«Και οι άλλες δυνάμεις έχουν κάνει τις επιλογές τους» πρόσθεσε, και τόνισε: Ο Ανδρουλάκης το είπε πολύ καθαρά, θέλει να συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα. «Εάν θέλει να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ να το πει καθαρά και όχι με μισόλογα» είπε ο πρωθυπουργός για τον Ν. Ανδρουλάκη
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς και στο Qatargate κάνοντας λόγο για στενάχωρα γεγονότα και εξελίξεις που πλήττουν την αξιοπιστία της Ευρώπης και της δημοκρατίας. «Ελπίζω να εξιχνιαστεί σύντομα η συγκεκριμένη υπόθεση γιατί τραυματίζει το κύρος της Ευρώπης, της πολιτικής και της δημοκρατίας σε μια εποχή που ο λαϊκισμός κυριαρχεί και η αμφισβήτηση στην δημοκρατία εντείνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για να επανέλθει στα πυρά κατά Ανδρουλάκη: «Δείχνει πανικό και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. Επειδή στις Βρυξέλλες γνωρίζεστε, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Καθένας κρίνεται για αυτά που λέει και κάνει».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ένας πρώην πρωθυπουργός δεν προσφέρει υπηρεσίες στην χώρα του όταν την δυσφημεί, αναφερόμενος σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή ήταν Δούρειος Ίππος της ΝΔ, επιχείρημα που επανέλαβε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, λέγοντας ότι «ετοίμαζαν μεταγραφή αεροδρομίου».

Παράλληλα, στην ομιλία του στην ΚΕ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε επί λέξει: «Έχουμε χρέος, η καθεμία και ο καθένας από εμάς, να αγωνιστούμε σε χωριά, πόλεις, εργασιακούς χώρους, για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ μια δύναμη αλλαγής. Ένα ποτάμι σύγχρονων προοδευτικών ιδεών, που θα ανατρέψει κατεστημένα. Που θα στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και θα δημιουργήσει μία προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή». Για να προσθέσει: «Μια κυβέρνηση που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περιπέτεια Τσίπρα-Καμμένου».
Σε απάντησή του το ΠΑΣΟΚ στα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «διαγράψαμε την Καϊλή από το πρώτο δευτερόλεπτο» και πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ξαναζήσουν συγκυβέρνηση Τσίπρα–Καμμένου ή ανέλεγκτη εξουσία Μητσοτάκη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Για το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τα θέματα διαφάνειας και ήθους είναι αδιαπραγμάτευτα γι’ αυτό και η Ε. Καϊλή διαγράφηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο της ανακοίνωσης της έρευνας εις βάρος της. Σε ηθικά θέματα είμαστε άτεγκτοι και δεν στήνουμε μηχανισμούς συγκάλυψης.

Μακάρι να μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο και ο Πρωθυπουργός των Πάτσηδων, των ανιψιών και των κολλητών, των απευθείας αναθέσεων, της αγαστής υπόγειας συνεργασίας με τα ακροδεξιά σταγονίδια, των παρακολουθήσεων και της τελειοποίησης όλων των νοσηρών πρακτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν να μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη της κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου και δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον από την ανέλεγκτη εξουσία του κ. Μητσοτάκη».