iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Οι επίδοξοι δημοτικοί
σύμβουλοι Μέρντοχ...


Διάφοροι εν ενεργεία εκ νέου υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αλλά και νέοι υποψήφιοι ζούνε ή κάνουν ότι ζούνε στην... ''κοσμάρα'' τους!

Είναι τόσο δε το θράσος τους που όχι μόνο απαιτούν με τσαμπουκά, αλλά και εγκαλούν τους ανθρώπους των τοπικών ΜΜΕ που δεν τους προβάλουν στα site η τις εφημερίδες επειδή ήταν παρούσες ή παρόντες σε κάποια εκδήλωση, ή ήπιαν τον καφέ τους στην πλατεία.

Πληροφορούμε λοιπόν τις κυρίες και τους κυρίους αυτούς ότι (αν δεν το ξέρουν ή κάνουν πως δεν το γνωρίζουν - με πιθανότερη το δεύτερη εκδοχή) ότι οι άνθρωποι στα τοπικά ΜΜΕ δεν κάνουν χόμπι ή την πλάκα τους ή ''σκοτώνουν'' την ώρα τους, αλλά εργάζονται από το πρωί ως το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό ή διακοπές, προκειμένου και να βιοπορίζονται με τις οικογενειές τους και να ενημερώνουν την τοπική κοινωνία. 

Θα ρωτούσαμε με σεβασμό - για παράδειγμα - έναν επιχειρηματία που θα είναι υποψήφιος σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023: αν πηγαίναμε ένα πρωί να αγοράσουμε κάτι από το καταστημά του ή να μας παράσχει μια υπηρεσία θα το έκανε δωρεάν ''για τα ωραία μας μάτια''?

Η απάντηση είναι προφανώς ''όχι''. Αλλά ας πούμε ότι ήταν ''καλός Σαμαρείτης'' θα το έκανε μια, δυο, τρεις φορές αλλά σίγουρα όχι κάθε μέρα  ή για πάντα. Έτσι δεν είναι?

Γιατί λοιπόν ένα ΜΜΕ να τον προβάλει τσάμπα (ή το ακόμη χειρότερο) για ''ψίχουλα ελεημοσύνης''? Επειδή φοράει ακριβό κοστούμι ή πουλάει ''αγριάδα''? 

Πληροφορούμε επίσης ότι μια καθ όλα νόμιμη και σοβαρή επιχείρηση ΜΜΕ κάθε μήνα πληρώνει (και αυτά είναι ανελαστικά έξοδα, δεν τα γλιτώνεις με τίποτα) 

1) ενοίκιο, είτε νοικιάζεις γραφείο, είτε χρησιμοποιείς ως έδρα το σπίτι σου.

2) λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνίας.

4) βενζίνη για την παρουσία στα ρεπορτάζ.

5) ενοίκιο για τις υπηρεσίες του server (ή αμοιβή τυπογραφείου αν πρόκειται για εφημερίδα).

6) αμοιβή για την τεχνική υποστήριξη του ειδικού προγραμματιστή.

7) εφορία 25% επί των ετήσιων κερδών.

8) ΦΠΑ 24% σε κάθε τιμολόγιο.

9) εισφορά εργοδότη 2% στον ΕΔΟΕΑΠ (ασφαλιστικό Ταμείο των εργαζομένων στον Τύπο) σε κάθε τιμολόγιο.

10) αμοιβή και ασφάλιση του εργαζόμενου.

Προτείνουμε λοιπόν σε όλους αυτούς τους κυρίους να γίνουν τοπικοί ...Μέρντοχ*, να ανοίξουν μια επιχείρηση ΜΜΕ (ιστοσελίδα ή εφημερίδα) μόνο γιά το 2023, προκειμένου να προβάλουν τους εαυτούς τους για να έχουν πιθανότητες να εκλεγούν. Να γράφουν ό,τι θέλουν με ευθύνη τους (και ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο). Να μην έχουν ανάγκη κανέναν και βεβαίως να γευτούν ''τη γλύκα'' να έχεις το βάρος ενός ΜΜΕ. Να δέχονται κάθε μέρα υβριστικές επιθέσεις από εμετικά τρολ του διαδικτύου, να απειλούνται, να ακούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν την κάθε ανοησία του κάθε ανόητου και βεβαίως πάνω απ όλα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε μήνα.

Αυτά τα λίγα, αλλά ελπίζουμε κατανοητά για κάποιους τζιτζιφιόγκους και νταήδες.

*Ο Αμερικανός μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ 92 ετών ελέγχει την ενημέρωση των κατοίκων του πλανήτη Γη. Ο άνθρωπος που άλλαξε 12 Πλανητάρχες, ο πρώτος που επισκέφτηκε στο Οβάλ γραφείο ήταν ο Τζον Κένεντυ το 1962.