iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ραφήνα Σπουδαία
νίκη για τη Θύελλα
επί του Φωστήρα


''Είχε το πάνω χέρι'' και θριάμβευσε με σπουδαία εμφάνιση! Η Θύελλα Ραφήνας νίκησε με 3-1 τον Φωστήρα, στο γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος», για να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 12 βαθμούς έπειτα από 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Οι «λιγνιτωρύχοι» μπορεί να μην μπήκαν καλά στο ματς, καθώς ο Φωστήρας είχε δοκάρι σε σουτ του Νταούλια στο 11’, όμως στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό και ήταν εκείνοι που πήραν κεφάλι στο σκορ. Στο 21’, ο Γκούμας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Φύτρος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Φυλαχτό για το 1-0.

Στη συνέχεια, ο Φωστήρας έψαξε την απάντηση σε άστοχη, εν τέλει, κεφαλιά του Μπερνιδάκη. Αντίθετα, η ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη βρήκε ξανά δίχτυα στο 31’, αλλά το γκολ του Χίσο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκούμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Απόφαση η οποία ίσως να ήταν και λανθασμένη.

Τελικά, η Θύελλα διπλασίασε το προβάδισμά της με εξαιρετικό γκολ του Παντελίδη. Ο Σουλτανίδης έκλεψε στο χώρο του κέντρου, η μπάλα βγήκε κάθετα για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος με φανταστική ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή και νίκησε τον Φυλαχτό για το 2-0 στο 42’. Οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν σχεδόν άμεσα και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι στο 44’. Ο Νταούλιας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, ο Κουμής απέκρουσε, αλλά ο Μπερνιδάκης πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 2-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε περίπου όπως το πρώτο, αλλά με μία διαφορά. Η Θύελλα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και παρότι ο Φωστήρας είχε δύο καλές ευκαιρίες, πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων με τρομερό γκολ του Παντελίδη στο 55’. Όλα τα λεφτά ήταν και η ασίστ του Γκούμα, ο οποίος έσκαψε για τον νεαρό μεσοεπιθετικό, που ζύγισε το σουτ και με έναν «κεραυνό»... εκτέλεσε τον Φυλαχτό για το 3-1!

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός δεν έπεσε. Αντίθετα, παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα από την ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη, η οποία θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα γκολ, μιας και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες. Ο Παντελίδης «άγγιξε» το χατ-τρικ στο 62’, όταν πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Φυλαχτού και σούταρε στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της ομάδας του Ταύρου.

Στο 83’, ο Γούλας δεν κατάφερε να βάλει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να κάνει το 4-1, αφού ο Φυλαχτός του είπε δύο διαδοχικά «όχι» σε διπλή ευκαιρία για την ομάδα μας. Ο Φωστήρας προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς με κάποιο γκολ, αλλά μάταια. Η Θύελλα είχε κλείσει όλους τους χώρους και «χτύπαγε» στην κόντρα, με τον Παντελίδη να είχε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία σε μία από τις αντεπιθέσεις της. Με ατομική ενέργεια και πάλι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός «πάτησε» περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Φυλαχτός απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, για να μείνει το 3-1 μέχρι το φινάλε και η Θύελλα να πανηγυρίσει ακόμη μία σπουδαία νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Μεσσηνίας), με βοηθούς τους Νικόλαο Ιωαννίδη (Πειραιά) και Ευάγγελο Λυκομήτρο (Αργολίδας).

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Νίκος Μεσολόγγης): Κουμής, Μαργέτης, Τόσκα, Φύτρος, Γεωργόπουλος, Δημητρίου, Σουλτανίδης (46’ Αράπης), Γκούμας (88’ Σαντίκου), Χίσο (85’ Νάκας), Γούλας, Παντελίδης (90’+4 Ροβίνας).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Φυλαχτός, Τσουβαλτζίδης, Ανδριόπουλος (80’ Ξενοπανάγος), Πεχλιβανίδης, Νικολόπουλος (46’ Σταμούλης), Λώλος, Νταούλιας (65’ Πινιώτης), Φέκας, Λαζαρίδης (65’ Παρασκευόπουλος), Χριστόπουλος, Μπερνιδάκης.

ΠΗΓΗ thiellafc.gr - Κωνσταντίνος Τούμπανος