iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Έρχεται ο προσωπικός
γιατρός και
για τα παιδιά


Από τα μέσα του 2023 και μετά φαίνεται πως θα επεκταθεί ο προσωπικός γιατρός και στον παιδικό πληθυσμό, καθώς σήμερα δεν έχει καλυφθεί ακόμη ο ενήλικος πληθυσμός.

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας προβλέπουν ότι και τα παιδιά θα έχουν τον δικό τους προσωπικό γιατρό, αλλά εφόσον καλυφθούν πρώτα οι 8.000.000 δικαιούχοι ενήλικοι πολίτες.

Προς ώρας όμως μόνο οι μισοί ενήλικοι δικαιούχοι (λίγο πάνω από 4 εκατ.) κατόρθωσαν να βρουν ελεύθερο προσωπικό γιατρό ή σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας τους. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί βέβαια ότι μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που πλέον και οι Παθολόγοι του ΕΣΥ που θα ασκούν ιδιωτικό έργο θα μπορούν να γίνουν και προσωπικοί γιατροί, θα αυξηθεί το διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει εντός του 2023 να επεκτείνει τον «προσωπικό γιατρό» και για τα παιδιά οπότε και οι σημερινές συμβάσεις των παιδιάτρων που υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ θα αλλάξουν.

 

Όλα δείχνουν ότι η επέκταση αυτή θα γίνει μετά το πρώτο εξάμηνο του έτους, οπότε και θα υπάρχει νέα ηγεσία στο υπουργείο Υγείας αφού το 2023 είναι χρονικά εκλογών.