iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

''Σφυροκόπημα'' του
Αθανάσιου Κριτσινέλη
στον δήμαρχο Μαραθώνα


Με τίτλο ''κ. Τσίρκα, ποιοι είναι οι τίτλοι σπουδών σας και ποιο το βιοποριστικό σας επάγγελμα;'' ο παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ολυμπιακής Δάδας, επίτιμος Δημότης του Δήμου Μαραθώνος Αθανάσιος Κριτσινέλης γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα ''Δημότης''.

Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα, από την πρόσφατη απάντησή σας στις κρίσεις του κ. Σπύρου Λιβαθινού με τα πάγια και έκτακτα τεκταινόμενα στον Δήμο μας, φαίνεται ολοκάθαρα ότι:

- Δεν ανέχεσθε την κριτική που δείχνει στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας σας.

- Προσδιορίζετε σκωπτικά τον κ. Λιβαθινό ως ποδοσφαιριστή και λασπολόγο. Αυτό δείχνει ότι έχετε έλλειψη γνώσης της διαφοράς του έμφυτου ταλέντου από την μικροπρέπεια. Ίσως γιατί ως ατάλαντος που είστε, όπως είμαι και εγώ, ενοχλείστε από την ιστορική αλήθεια των χιλιάδων ανθρώπων που απολάμβαναν για πολλά χρόνια ένα πηγαίο ταλέντο να τους δίνει χαρά και περηφάνεια.

- Δεν απαντάτε ευθέως στις αιτιάσεις του κ. Λιβαθινού, αλλά δίνετε ασαφείς αόριστες απαντήσεις, αυτοσυγχαίροντας τους παράγοντές σας για τη σημαντική υποτίθεται εργασία που εκτελούν, ώστε να γίνεστε πιστευτός. Κλασική πολιτική μέθοδος.

- Μεταφέρετε το πλήθος των προβλημάτων στην προηγουμένη Διοίκηση Ψινάκη, χωρίς να διαχωρίζετε ότι ο τελευταίος (σ.σ. Σπύρος Λιβαθινός) ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξετέλεσε άριστα τα καθήκοντά του, παραιτούμενος γιατί υπερασπίστηκε εσάς, ενώ εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Ψινάκη με εκτελεστικές αρμοδιότητες, σήμερα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη σας.

- Είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπερτερείτε παρασάγγας του κ. Λιβαθινού σε θέματα Πολιτικής τακτικής. Εσείς κατέχετε δοκτορά σ’ αυτόν τον τομέα, ενώ ο κ. Λιβαθινός με την απλότητα, αγωγή και νοοτροπία που έχει βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Και δεν πρόκειται ούτε θέλει να βελτιωθεί, γιατί δεν κόπτεται να γίνει Δήμαρχος. Προσφορά στον τόπο ήθελε να κάνει και προσφέρει ανιδιοτελώς συνεχώς σε πλήθος πασχόντων και ανήμπορων φορέων και συμπολιτών μας.

- Τρανή απόδειξη της «διπλωματικής νοοτροπίας σας» είναι η τελευταία συνέντευξή σας, όπου για να δικαιολογήσετε το μέγα πρόβλημα των διακοπών υδροδότησης, είπατε ότι αναγκάστηκε να αντικαταστήσετε τον παλαιό αγωγό αμιάντου με υπερσύγχρονους και ασφαλείς αγωγούς. Έχει βουίξει όμως το διαδίκτυο, χωρίς να έχει διαψευσθεί, ότι από το 2008, όταν εσείς ήσασταν ενεργός θεσμικός παράγοντας της τότε Διοίκησης, είχε τοποθετηθεί νέος σύγχρονος αγωγός, χωρίς τότε να συνδεθεί με το δίκτυο και μετά από υπόδειξη κάποιου, χρησιμοποιήσατε αυτόν τον αγωγό για να λύσετε το πρόβλημα. Ο αγωγός προϋπήρχε 24 χρόνια, δεν τοποθετήθηκε νέος.

- Επειδή δε σκόπιμα γίνεται προσπάθεια να υποβιβαστεί η αξία του κ. Λιβαθινού, ως τέως ποδοσφαιριστής, κλίνω με μια ερώτηση, θεωρείστε την ως περιέργεια. Ο κ. Λιβαθινός ήταν ένας ποδοσφαιριστής που τα λεφτά που κέρδισε δεν τα σπατάλησε άσκοπα, όπως κάνουν οι περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές. Τα επένδυσε επιχειρηματικά και σήμερα είναι ένας ανθηρός επιχειρηματίας με πλήρη ανεξαρτησία και άνεση χωρίς χρέη και υποχρεώσεις. Μέρος δε των κερδών του δίνονται ως παροχή σε ανήμπορους.

Εσείς κύριε Δήμαρχε και τα αιρετά στελέχη σας, γνωρίστε μας τους τίτλους σπουδών σας και ποιο είναι το πραγματικό βιοποριστικό σας επάγγελμα.