iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Επίσκεψη της Βάσως
Κόλλια στον σύλλογο
ιπποειδών ''Ιππόθεσις''


Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, ''Ιππόθεσις'' στα Καλύβια Θωρηκού έκανε η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής της ΑΝέας Δημοκρατίας ανατολικής Αττικής Βάσω Κόλλια.
Η κ. Κόλλια σημειώνει, Εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ιστορία και η οικονομική εξέλιξη του τόπου μας στηρίχθηκε κυριολεκτικά και στα ιπποειδή. Τα έμβια όντα που πολέμησαν δίπλα μας, δούλεψαν σκληρά για τους παππούδες μας, μετέφεραν εκεί που δεν μπορούσε να πάει ο άνθρωπος. Η αγροτική μας ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς εκείνα.
Επισκέφτηκα τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, το οποίο είναι το μοναδικό σωματείο που εκτός από την διάσωση και περίθαλψη κακοποιημένων ιπποειδών, ασχολείται ενεργά και συστηματικά με το νομοθετικό πλαίσιο που θα τα προστατέψει. Η Πολιτεία και η κυβέρνηση άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και για πρώτη φορά απαγορεύθηκε η σφαγή τους με νόμο και εφαρμόστηκε η καταγραφή τους.
Βρέθηκα δίπλα σε αυτά τα υπερήφανα πλάσματα που μόνο ηρεμία και αγάπη σου χαρίζουν. Το καθένα με τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, άλλο κουβαλά ακόμα τα βιώματα απο την κακοποίηση του και κάποια τα άφησαν πίσω τους.
Είναι υπόσχεση να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να τα προστατέψουμε.
Ευχαριστώ από καρδιάς την Ρόζα Ρούσσου Πρόεδρο του Σωματείου ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ για την φιλοξενία και την ενημέρωση.