iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Εξελίξεις στην υπόθεση
της Unicef για τις
αντιδικίες Αρχίζει και η δίκη


Έληξε η αντιδικία, η οποία υπήρχε μεταξύ των συγγενών του εκλιπόντος Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής UNICEF, Λάμπρου Κανελλόπουλου και της διαδόχου του Σοφίας Τζιτζίκου, κατόπιν αμοιβαίων εξηγήσεων και τα δύο μέρη αποφάσισαν να αποσυρθούν από τις σχετικές δίκες.

Οι συγγενείς του αποβιώσαντος Λάμπρου Κανελλόπουλου, Δάφνη Βεργίδη και Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σύζυγος και υιός του, παραιτήθηκαν από την αγωγή που είχαν ασκήσει σε βάρος της κ. Τζιτζίκου για επιδίκαση αποζημίωσης λόγω προσβολής της μνήμης του εκλιπόντος συγγενούς τους και αντίστοιχα η κ. Τζιτζίκου ανακάλεσε την έγκληση που είχε υποβάλλει εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση. Ακολουθεί η σχετική δήλωσή τους.

 

Δήλωση των κ. Δάφνης Βεργίδη και κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου

Ο εκλιπών συγγενής μας, Λάμπρος Κανελλόπουλος, υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, συνεργάστηκε δε στη Διοίκηση της εν λόγω Επιτροπής και με την κ. Σοφία Τζιτζίκου. Αμφότεροι γνωρίζουμε την κ. Σοφία Τζιτζίκου και δηλώνουμε ρητά ότι εκτιμούμε και σεβόμαστε αυτή και το έργο της βαθύτατα. Τα όσα υποστηρίξαμε στις από 31.05.2018 και από 03.03.2021 αγωγές μας σε βάρος της, σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούσαν στο να βλάψουν την τιμή, την υπόληψη ή την προσωπικότητά της, καθώς μοναδικός σκοπός μας ήταν η προστασία των εννόμων συμφερόντων και δικαιωμάτων μας και η αποκατάσταση της μνήμης του εκλιπόντος συγγενούς μας. Εμείς εξάλλου ουδεμία ανάμειξη είχαμε με τη δημοσίευση του από 06.06.2018 δελτίου τύπου. Κατόπιν τούτων ζητούμε ειλικρινώς συγγνώμη στην περίπτωση που έλαβε χώρα προσβολή της προσωπικότητας της κ. Τζιτζίκου εξαιτίας μας, καθόσον ουδεμία τέτοια πρόθεση είχαμε ποτέ και δηλώνουμε ρητά ότι παραιτούμεθα από το δικόγραφο και το δικαίωμα της ως άνω από 03.03.2021, με ΓΑΚ:12829/2021 και ΕΑΚ:451/2021, αγωγής ημών κατά το μέρος που στρέφεται κατά αυτής.

Δήλωση της κ. Σοφίας Τζιτζίκου

Με τον Λάμπρο Κανελλόπουλο, ο οποίος απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2015, μας συνέδεαν αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού, ενώ συνεργαστήκαμε στη Διοίκηση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF και η εν λόγω συνεργασία ήταν αγαστή και αποσκοπούσε στην προώθηση των συμφερόντων της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF. Δηλώνω δε ρητά ότι ουδέποτε προσέβαλα την μνήμη, την τιμή και την υπόληψή του με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ ουδέποτε αναφέρθηκα με αρνητικό τρόπο για το πρόσωπό του ενώπιον οποιασδήποτε Αρχής, ελεγκτικού μηχανισμού ή οποιουδήποτε τρίτου. Κατόπιν δε αμοιβαίων εξηγήσεων ανακαλώ την από 25.07.2018 και με ΑΒΜ: Α2018/1326 έγκλησή μου σε βάρος της κ. Δάφνης Βεργίδη και του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και παραιτούμαι από τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας.

Παράλληλα αναμένεται το επόμενο διάστημα να αρχίσει η πολύκροτη δίκη για τους κατηγορουμένους για υπεξαίρεση, πρώην στελέχη της ανθρωπιστικής οργάνωσης στο Ελληνικό Γραφείο.